Berlingske Business

Aktier: Fokus flyttet fra Syrien for en stund

De danske aktier holdt sig i pænt positivt terræn torsdagen igennem, og konklusionen blev en samlet stigning til C20 Cap-indekset på 0,7 pct. til 605,08 efter en dag, der var præget af noget mere ro end de foregående.

Blandt andet et godt nøgletal fra USA sørgede for en stund for at flytte fokus væk fra urolighederne i Syrien og over på den økonomiske udvikling i verdens største økonomi, den amerikanske. Torsdag viste en revideret opgørelse over bruttonationalproduktet, BNP, i USA nemlig en markant større stigning, end den første opgørelse havde peget på, og det havde markederne brug for.

- Det har været en lidt mere stille dag efter nogle dage med markant mere volatilitet. Der var nogle amerikanske nøgletal, som så meget pæne ud og ikke kunne ødelægge stemningen. Det er sundt for markedet, at vi igen får fokus lidt væk fra Syrien, selv om det meget vel kan ryge tilbage i løbet af den næste uge. Indtil der sker noget konkret, vil der være nervøsitet i markedet, siger Mads Zink, chefhandler hos Danske Bank, til Ritzau Finans.

Fortsat nervøsitet omkring lempelser

Det amerikanske bruttonationalprodukt voksede med 2,5 pct. i andet kvartal sammenlignet med første kvartal, viste torsdag eftermiddags opgørelse. Det var markant mere end de 1,7 pct. vækst, som den første opgørelse havde peget på, og også mere end økonomernes forventninger, som ifølge Bloomberg News var en vækst på 2,2 pct.

Det kan igen sende fokus over på den amerikanske centralbanks timing af nedsættelsen af de kvantitative lempelser, om end det ikke fik den store effekt torsdag.

- Der er stadig fokus på det, og der er også noget nervøsitet. Når der kommer gode nøgletal, kaster markedet fortsat det kort, siger Mads Zink.

Optur til Pandora og Vestas

Udsvingskongerne Pandora og Vestas var at finde helt i toppen af C20 Cap-indekset det meste af torsdagen, mens mere defensive papirer indtog de nederste placeringer, hvor også Mærsk og Danske Bank dog blandede sig. Eneste aktier i minus blev de to Mærsk-aktier, som dog blot faldt med henholdsvis 0,1 og 0,2 pct.

Pandora sluttede helt i toppen af eliteindekset efter tre tunge dage i træk, hvor det cykliske smykkepapir fulgte markedets generelle retning, og prisen blev trykket solidt ned under noteringskursen på 210 kr. igen.

Torsdag kunne Pandora-investorerne, der formentlig også fortsat nærer en smule nervøsitet for, hvornår storaktionæren Prometheus igen vælger at sælge ud af sine aktier, notere sig, at amerikanske Signet Jewelers, der forhandler Pandora-smykker i USA, leverede stort set på linje med forventningerne i andet kvartal.

Selskabets egne forventninger stod dog ikke helt mål med markedets, men alligevel steg Pandora med 3,2 pct. til 206,90 kr.

Vindmølleproducenten Vestas holdt torsdag temadag om selskabets offshore-aktiviteter, hvor selskabet blandt andet konstaterede, at der er for mange aktører på markedet for havvindmøller, hvilket kan betyde konsolideringer, og hvor ledelsen markerede, at selskabet er tæt på en partnerskabsaftale for offshoreaktiviteter. Vestas steg med 2,8 pct. til 107,80 kr.

Masser af regnskaber

Blandt sidepapirerne var der store regnskabsdag, og ikke færre end 14 selskaber rapporterede fra forskellige perioder. Blandt de mest nævneværdige kunne Nordic Shipholding i sit regnskab konstatere, at det snart må påbegynde en afvikling, hvis det ikke lykkes at finde en ny investor.

Nordic Shipholding faldt med 1,4 pct. til 0,73 kr.

Vestjysk Bank opjusterede i sit regnskab for første halvår forventningerne til hele 2013 til et basisresultat før nedskrivninger og kursreguleringer på omkring 550 mio. kr. Tidligere ventede banken et basisresultat i omegnen af 500 mio. kr.

Til gengæld var nedskrivningerne fortsat massive, mens Vestjysk Bank også er tæt på den fastsatte grænse for solvensprocenten. Banken har - med en solvensprocent på 11,2 - en solvensoverdækning på bare 0,7 pct.point, hvilket anses som "uacceptabelt." Den vurdering var investorerne enige i torsdag, og Vestjysk Bank faldt med 17,5 pct. til 11,80 kr.

Scandinavian Brake Systems kunne i sit regnskab for første halvår fastholde sine forventninger, men justerede forventningerne til driftsresultatet (EBITDA) for hele 2013 en smule op til 70-80 mio. kr. mod tidligere 60-80 mio. kr. Aktien steg med 8,4 pct. til 18 kr.

Torsdagen bød desuden på regnskaber fra Boconcept, Arkil, Nordicom, Neurosearch, Silkeborg IF, Cbrain, Trifork, Glunz & Jensen, Luxor, og Roblon.

Vagt- og sikkerhedsselskabet G4S fik torsdag sænket sin anbefaling hos Carnegie til "hold" fra tidligere "køb" efter onsdag morgens halvårsregnskab. Et par andre børshuse skruede lidt op for deres kursmål. Aktien faldt med 0,1 pct. til 21,97 kr. efter onsdagens stigning på 3,1 pct.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen