Berlingske Business

Udvalgte læserindlæg om bankernes renter

Aalborg vinder på boligpriser
Foto:

Realkredittens Reservefond-pengemaskine
Hugo Larsen

»Har forår/sommer 2008 ulykkeligvis entreret med Nordea om lån til nyindkøbt bolig. For at sikre at vi fortsat ville kunne betale de tilbagevendende ydelser, besluttede min kone og jeg (begge pensionister) at acceptere et afdragsfrit lån. I den vanskelige periode fra forår/sommer 2008, hvor renterne havde absolut opadgående tendens måtte vi – for at sikre os den lavest mulige ydelse – tillige acceptere at lånet blev inkonvertibelt.  

Hen over efteråret blev situationen som bekendt en anden. Renteniveauet vendte for siden at ende op i den hidtil lavest sete rente, som jo medfører at obligationskursen – som på tilbudstidspunktet lå omkring 99 for 5%-obligationen og oven i købet inden udbetalingen gik et par point ned (altså lavere provenu) – siden landede på omkring 120 = umuligt for os at komme ud af låneforholdet med skindet på næsen. Siden har Nordea ikke mindre end 3 gange forhøjet reservefondsbidraget, således at vi i dag skal udrede over 5.000 kr. p.a. mere end oprindeligt beregnet. 

For at føje spot til skade har Nordea for nylig annonceret den nyeste forhøjelse pr. januar 2014, som vil betyde at vi med vores lån kommer op på at udrede reservefondsbidrag på i alt næsten 1.500 kr. MÅNEDLIGT, penge - er vi bange for – aldrig at se skyggen af igen. Ærligt talt, er det tilladt – under alle mulige undskyldninger – at pålægge låntagere, der som vi uhjælpeligt er fanget i det inkonvertible net, en sådan ublu afgift. Vi har naturligvis klaget til Nordea en række gange, med forslag om at ville afdrage, klaget til lokale bankfolk, til kundeservicechef m.fl., alt sammen forgæves med en tilbagemelding om at lån som vores er blevet risikable og må pålægges ekstra omkostninger.  

Er der ikke en behjertet myndighed der kan dæmme op for bankernes/realkredit-institutternes umådeholdne indkradsning af de allerede plukkede låntageres efterhånden sparsomme midler. Stoppe det eller i det mindste sikre os nogle af de mange udlagte midler retur, som man i øvrigt også tidligere gjorde det med reservefondsmidler.«

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen