Berlingske Business

Har bankerne skåret ned i deres service?

Nordea har beholdt selskab i skattely trods mediestorm Presset N
Nordea. Foto:

I Nordea kan man ikke længere hæve check i filialerne. Det er fint nok, men det virker underligt, når både bankerne og forsikringselskaber i visse tilfælde fortsætter med at udstede check.

Hallo, er der nogen service tilbage i bankerne? Det er der nok, men spørgsmålet nagede mig en del for nogle uger siden.

Jeg havde nogle præmiepenge til overs fra en forsikring hos Tryg. Af en eller anden mærkelig grund sendte Tryg mig en check med pengene i stedet for blot at sætte dem tilbage på min konto.

Jeg vil absolut helst være fri for checks, og det er mange år siden, at jeg sidst har fået en sådan. Men den ekstra tur ned i den nærmeste Nordea-filial er ikke det store problem. Her blev min forundring dog stor. For da jeg viser checken til ekspedienten, ser han nærmest fornærmet på mig og siger, at den kan du ikke hæve her.

Kroner

Jeg kunne få en kuvert med en fortrykt adresse og så smide brevet i postkassen. Det er da helt fint, men hvorfor i alverden har Tryg så lavet en check og sendt den? Tryg og Nordea er ikke længere en del af samme koncern, men de har trods alt stadig et form for samarbejde.

Det er helt tydeligt, at Nordea gerne vil have kunderne til ikke længere at bruge check, og det er meget logisk, men så burde de andre virksomheder i den finansielle sektor da også undlade at bruge dem.

På de sociale medier kunne jeg for nylig se, at en af mine tidligere kolleger havde været ude for et lignende problem, men i en noget værre skala. Vedkommende har fået udstedt en check på et sekscifret beløb af Jyske Bank som betaling for en bil.

Den ville Nordea hellere ikke hæve og henviste til, at den skulle sendes med posten. Min tidligere kollega var ikke meget for at sende en check med det beløb med posten.

Endnu engang kan bankernes procedure undre en del.

Billede

Bankerne har i de senere år kæmpet en hård kamp for at få skåret deres omkostninger ned. Arbejdsgange skal effektiviseres, og kunderne bruger i stigende grad netbanken i stedet for filialer.

Det kan blandt andet ses ved, at Nordea har gjort flere af bankens afdelinger kasseløse. Hvilket måske er årsagen til, at de ikke længere vil hæve en check i disse filialer.

Og generelt er bankerne ikke meget for at have personalet siddende ved kassen, da det er forbundet med ret store omkostninger, og de pågældende medarbejdere samtidig løser en række funktioner, som bankerne ikke tjener penge på.

Som udgangspunkt er det ikke sådan, at jeg generelt er utilfreds med min bank. Den fungerer fint nok, og jeg har hellere intet imod, at de prøver at effektivisere, og jeg bruger altid min netbank mest muligt.

Men gennem de senere år er der opstået nogle ting, som irriterer.

Billede

Et af problemerne er, at når man en sjælden gang skal have fat i sin bankrådgiver, kan det godt tage en del tid. Jeg har en investeringsrådgiver, og det går nemt og hurtigt at komme i kontakt med denne rådgiver. Men med min almindelige bankrådgiver er det en smule anderledes.

Det kan i nogle perioder være svært at få fat i vedkommende, og man bliver i stedet stillet videre til telefonbanken. Det er ikke altid optimalt.

Det er tydeligvis et udtryk for besparelser, fordi bankerne har skåret ned på personalet.

Og i den situation kan man ikke lade være med at tænke på, om direktøren for Danmarks Nationalbank, Lars Rohde, har ret. De sidste gange, Nationalbanken har fremlagt deres kvartalsoversigt, har de været ude at sige, at bankernes jagt på overskud er for stor.

Bankerne kan ikke have et krav om en forrentning af deres egenkapital på omkring ti pct. i en tid, hvor renten er skruet helt i bund, mener Nationalbanken.

Jeg tror i sidste ende, at Nationalbanken har ret.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen