Berlingske Business

Formueforvalter: Hold fast og få et højere afkast

Investering
Foto:

Husk at fastholde fordeling af aktier og obligationer - også når det går op og ned. Så bliver afkastet højere, påpeger formueforvalter.

Mange danske investorer glemmer at justere deres investeringer, når aktierne stiger og falder. Men det er en god ide at fastholde den fordeling, der er besluttet - både for at fastholde den risikoprofil, der passer, og fordi det simpelthen giver et højere afkast.

I en periode fra 1998 til i dag er en million investerede kroner vokset 242.494 kroner mere, hvis investoren har justeret sin portefølje løbende til at forblive fordelt ligeligt mellem aktier og obligationer, frem for hvis han bare havde ladet stå til.

RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli

»Satte man i 1998 halvdelen i aktier og halvdelen i obligationer og foretog sig intet frem til dag, ville man være gået glip af en kvart million kroner i afkast i forhold til, hvis man fastholder sin aktieandel undervejs,« konkluderer Rune Wagenitz Sørensen, partner hos formueforvalteren Miranova.

Aktierne i regnestykket er verdensindekset MSCI World, og obligationerne er sikre europæiske stats- og kommuneobligationer.

aaa

Uden at justere fordelingen mellem de to typer værdipapirer ville aktieandelen i perioden svinge mellem 34 og 60 procent. Men den løbende rebalancering sikrer dels, at risikoprofilen på investeringen fastholdes, samt at værdipapirerne købes og sælges på de rigtige tidspunkter.

»Rebalanceringen sikrer i bund og grund, at man fordi markederne svinger undervejs køber det, der er faldet, og sælger det, der er steget. På den måde udnytter man de udsving, der sker,« siger Rune Wagenitz Sørensen.

ss

Han har regnet på afkastet med og uden rebalancering, fordi en rundspørge blandt Miranovas brugere viser, at mange investorers aktieandel svinger med markederne. Rundspørgen viser, at danskernes aktieandel siden 2011 er steget markant, så andelen af danskere, der har mellem 60 og 100 procent af deres investering placeret i aktier er vokset fra 45 til 63 procent.

»Der kan være mange forklaringer. Eksempelvis at renterne er blevet meget lave, så jagten på højere afkast har gjort, at flere nu tager højere risiko end tidligere. Det kan være fornuftigt, men det kan også være »højt at flyve, dybt at falde.« En anden forklaring er, at danskerne ikke får overholdt deres investeringsprofil, så aktieandelen øges i takt med, at aktierne er steget kraftigt de seneste år,« vurderer Rune Wagenitz Sørensen.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen