Berlingske Business

Trods advarsler fra regnedrengene: Det danske jobmarked er ligeglad med Brexit

DK-BRIT
Det danske jobmarked synes ikke at være blevet berørt af briternes ønske om at forlade EU. Foto:

Det danske jobmarked har overhovedet ikke lagt mærke til, at den britiske befolkning har sagt nej tak til fortsat medlemskab af EU. Landets største jobdatabase, Jobindex, ser ingen tegn på, at Brexit har »lavet ulykker« på det danske arbejdsmarked.

Det danske arbejdsmarked viser stadig særdeles fin form i kølvandet af Storbritanniens nej tak til EU.

Forud for den britiske folkeafstemning advarede regnedrengene i Finansministeriet og flertallet af landets økonomer om, at et muligt Brexit kunne stikke en kæp i hjulet på den danske jobfest.

TOPSHOT-SPAIN-EU-POLITICS-BREXIT

Der er dog ikke umiddelbart noget, der tyder på, at den profeti er ved at gå i opfyldelse. Hos Danmarks største jobdatabase, Jobindex, vurderer administrerende direktør Kaare Danielsen, at væksten på det danske jobmarked er fuldkommen uberørt af briternes EU-exit.

»Der er forsat svag vækst i jobmarkedet. Der er ikke noget tegn på, at Brexit skulle have lagt en dæmper på udviklingen. Det er ikke sådan, at der noget helt voldsomt at råbe hurra for, men på den anden side går det heller ikke nedad, som vi kunne være lidt bange for ovenpå den britiske afstemning. Der er ingen tegn på, at Brexit har haft nogen som helst effekt på det danske jobmarked,« siger Kaare Danielsen.

Hos Jobindex er der blevet holdt skarpt øje med udviklingen på det danske jobmarked efter afstemningen i Storbritannien, men der er altså intet at bemærke, når det gælder mulige misklange fra den anden side af Nordsøen.

Jobindex fremlagde mandag morgen sit regnskab for første halvår af 2016, som afslørede en nettoomsætning på 143 mio. kr. Det er omkring 14 mio. kr. bedre i den tilsvarende periode af 2015.

Kaare Danielsen kan berette, at det især er jobannoncer, hvor der søges efter IT-medarbejdere, som er stukket af i forhold til 2015, men vurderer samtidig, at fremgangen kommer fra flere forskellige brancher. Jobindex' annonceprodukter står for næsten hele koncernens overskud.

»Det er bredt funderet. Det er alle typer af funktionærstillinger i øjeblikket. Vi lever primært af stillingsopslag, som omhandler ingeniører, IT-folk, sælgere, kontor- og økonomi-ansatte. Det er grundlæggende personer, der sidder foran en computer,« siger Kaare Danielsen.

Cheføkonom Jacob Graven - 2016

Forud for EU-afstemningen i Storbritannien forudså regnedrengene i Finansministeriet i Økonomisk Redegørelse fra maj, at et britisk »nej« ville få konsekvenser for Danmark i form af lavere samhandel og stigende arbejdsløshed.

Således forudså finansministeriets regnedrenge, at arbejdsløsheden allerede i år ville stige fra 3,8 pct. til 4 pct. som en direkte konsekvens af et muligt Brexit. For 2017 vil dønningerne fra det britiske nej tak til EU blive yderligere forstærket ifølge redegørelsen, da der vil være 4,1 pct. arbejdsløse i Danmark i stedet for 3,6 pct.

Heller ikke det britiske arbejdsmarked er i første omgang blevet rystet af, at Storbritannien i slutningen juni sagde nej tak til Europa. Frygten for, at antallet af arbejdsløse briter ville stige, har ligget og luret i horisonten siden EU-afstemningen, men den bekymring blev i sidste uge gjort til skamme. Der er dog et temmelig stort men...

For inden de britiske EU-skeptikere flyver alt for meget op i skyerne over udviklingen, er det værd at bemærke, at langt det meste af dataindsamlingen blev foretaget før afstemningen den 23. juni.

Pix: George Osborne

Tal fra det britiske svar på Danmarks Statistik viser uanset hvad, at antallet arbejdsløse stik mod økonomernes forventning er faldet med 8600 personer. På forhånd var der ventet en stigning på 9000.

Det skal dog siges, at der kan være store svingninger i arbejdsløshedstallene i Storbritannien, når man blot sammenligner fra måned til måned.

Den britiske arbejdsløshedsprocent ligger fortsat på 4,9.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen