Berlingske Business

Optimistiske forhandlere på vej i Forligsinstitutionen

PLUS Forligsmand på spring for
Forligsmand Mette Christensen sidder for bordenden i Forligsinstitutionen. Det er hende, der styrer, hvad der skal tales om, ligesom hun beslutter, om det giver mening at fortsætte forhandlingerne. Hun er kendt for at besidde et stort diplomatisk talent. Det får hun brug for tirsdag, når alle parter møder til forhandlinger. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Forhandlere på begge sider er positive forud på fællesmøde hos forligsmand Mette Christensen.

København. Uret tikker for landets 750.000 offentligt ansatte.

Tirsdag klokken ti går forhandlingerne om en ny overenskomst ind i den absolut sidste fase, når forligsmand Mette Christensen mødes med alle parter i Forligsinstitutionen.

For første gang i forhandlingsforløbet vil både kommuner, regioner og staten være repræsenteret, og det skaber optimisme hos forhandlerne.

Mandag tvivlede kommunernes topforhandler, Michael Ziegler, på, at det var muligt at blive enige. Tirsdag - et døgn efter - ser han mere lyst på forhandlingerne.

- I går (mandag), da jeg kørte hjem, var jeg pessimistisk. Nu har jeg lidt tro på det igen. Der er en chance, fordi alle tre forhandlingsgrupper er samlet. Måske kan vi i ét hug finde en løsning, siger Michael Ziegler.

Lykkes det ikke, truer en storkonflikt, og den kommer ifølge Ziegler til at tage sig meningsløs ud i befolkningens øjne.

Splitbillede til kommentar om Coop

- Hvis det ender i en storkonflikt, så vil vi formentlig få lov til at offentliggøre alle forhandlingspapirer, og så tror jeg, at folk vil kigge på os forhandlere og spørge: "Hvad Søren, vil I virkelig lamme hele Danmark, når der var så lidt, der skilte jer ad?".

Også Grete Christensen, der forhandler på sygeplejerskernes vegne, er optimistisk.

- Det er positivt, at forligsmanden har valgt at tage et nyt træk i brug. At man ikke bare fortsætter med at have os hver for sig, men nu sætter os ved samme mødebord. Det kan betyde, at vi rykker os.

I Danmarks Lærerforening går formand Anders Bondo så langt, at han kalder de fælles forhandlinger for et columbusæg. (enkel løsning på en tilsyneladende umulig opgave, red.)

- Det her med at vi sidder i den samme bygning og skal finde én løsning, det kan være columbusægget, siger Anders Bondo til folkeskolen.dk.

CBS-billede

- Jeg tror meget mere på det nu. Det her giver mig håb om, at vi i 12. time kan nå en løsning.

Han understreger, at det er en forudsætning, at der kommer en aftale om både løn, spisepause og lærernes arbejdstid.

Hvis forhandlingerne ender uden en aftale, så har forligsmanden mulighed for at udsætte konflikten med 14 dage. Men det tror arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen ikke på.

- Man kan ligeså godt opgive, hvis ikke man kan blive enige nu.

/ritzau/

hummel

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen