Berlingske Business

Norsk telegigant skal få danske handicappede i arbejde

Ingrid Ihme, direktør for Telenor Open Mind sammen med Ina Jensen (tv.) fra Dansk Handicaporganisationer
Ingrid Ihme (i kørestol), direktør for Telenor Open Mind og Ina Jensen(tv.) fra Dansk Handicaporganisation. Her er de på besøg hos Falck. Foto:

Danske virksomheder vil drage erfaringer fra et jobprojekt, som Telenor i Norge står bag. Formålet med projektet er at få handicappede og udsatte unge i arbejde, og det har vist sig meget succesfuldt i nabolandet.

Telenor Open Mind hedder projektet i Norge, som sørger for at få så mange handicappede samt udsatte unge i arbejde. Fredag mødtes medarbejdere fra Telenor Open Mind sammen med Danske Handicaporganisationer. Tilstede var også Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), som er et netværk for nogle af de største danske virksomheder heriblandt Danfoss, ISS, BRFkredit, NCC og Grundfos.

Mødet, som blev afholdt ved Falck i Smørum på Sjælland, havde til formål at være en idé- og erfaringsudveksling, som alt sammen var med formålet i sidste ende at få flest mulige mennesker med handicap i arbejde.

Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer er positiv over mødet og over Telenors projekt.

»Telenor skal med deres eksempler inspirere og vise, hvordan man kan gøre det bedre. Det er der behov for, fordi beskæftigelsesgraden i Danmark for mennesker med handicap er lav, og derfor har vi behov for at få mennesker i arbejde,« siger han.

Troels Lund Poulsen

De seneste tal fra SFI viser, at beskæftigelsen blandt handicappede er faldet fra 51 pct. i 2002 til 43 pct. i 2014, og en rapport fra det tidligere Social- og Indenrigsministerie fra 2016 viser, at kun en femtedel af voksne mennesker med handicap er i arbejde.

Telenor Open Mind startede i 1996 i Norge og har haft en høj succesrate med implementering af handicappede på arbejdspladserne. Fredag mødtes forskellige aktører for at udveksle erfaringer om at have mennesker med handicap på arbejdspladsen.

Siden projektets start har over 200 personer været igennem træningsforløbet, der består af et startforløb på tre måneder, der skal gøre deltagerne mere resultatorienterede, og derefter et 21 måneders træningsforløb hos Telenor. Projektet har ført til, at 50 pct. af deltagerne har fuldført programmet er kommet i arbejde.

572805178

Ingrid Ihme deltog selv i forløbet tilbage i 1996. Nu er hun direktør for Telenor Open Mind, og hun håber, at det kan inspirere danske arbejdspladser til at gøre mere brug af personer med handicap.

»Vi ønsker hele tiden at få de bedste medarbejdere ind, og mange af de mennesker, vi tager ind, er vældig motiverede og ønsker faktisk at arbejde,« siger hun.

Når der i Danmark har været gjort indsatser for at få folk med handicap i job, har der ifølge VFSA ofte været fokus på at få handicappede i mindre job. Men det kan også være en udfordring for handicappede med længere uddannelser at komme i arbejde.

CBC Paneldebat

Thorkild Olesen mener, at nogle af udfordringerne kan skyldes en uvidenhed hos arbejdspladser over for handicappede.

»Vi ved, at nogle af barriererne går ud på, at mennesker der driver virksomhed, nogle gange ikke er klar over, at personer med handicap kan udføre et stykke arbejde. Så jeg tror også, at projektet er vigtigt for at nedbryde nogle af de barrierer,« siger han.

Telenor Open Mind fokuserer i høj grad på personer med handicap, der har en højere uddannelse. Mottoet er, at de skal passe ind i virksomhedens profil og yde en indsats på linje med alle øvrige medarbejdere.

»Jeg håber, at danske virksomheder vil forstå, at der er en gevinst at vinde ved at lave sådan nogle projekter, og at det ikke behøver at være vanskeligt,« siger Ingrid Ihme.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen