Berlingske Business

Gule fagforeninger anker sjældent medlemmers skadesager

Til BT Arbejdsskadestyrelsen
Foto:

De såkaldte gule fagforeninger anker kun i få tilfælde tabte sager om arbejdsskader, viser statistik.

De såkaldte gule fagforeninger fører sjældent arbejdsskadesager til tops i retssystemet. Det skriver Avisen.dk.

Taber de gule fagforeninger som Kristelig Fagbevægelse, Det Faglige Hus og Business Danmark en byretssag om arbejdsgivernes eventuelle erstatningsansvar i forbindelse med en arbejdsskade, er det sjældent, at sagen ankes til landsretten.

De gule fagforeninger er også yderst tilbageholdende, når det gælder sagsanlæg ved domstolene mod Ankestyrelsen i sager, hvor det handler om at få fastlagt graden af tabt arbejdsevne og erstatning i forbindelse med en arbejdsskade, skriver Avisen.dk.

»Der er en klar overrepræsentation af de traditionelle fagforbund, der fører de her arbejdsskadesager ved de højere retsinstanser. Det er tydeligt, at det er dem, der bruger ressourcer på den her type sager. De gule fagforeninger ser man ikke meget til,« siger advokat med speciale i arbejdsskadesager Martin Haug fra firmaet Rosberg & Haug Advokater.

Han har for fagforbundet 3F lavet en eksakt ankestatistik for sager om arbejdsgivers erstatningsansvar for perioden maj 2011 til juni 2012.

Her er der ved landsretterne og Højesteret ført 45 skadesager, hvor en lønmodtager har krævet erstatning af sin arbejdsgiver på grund af eksempelvis dårligt arbejdsmiljø.

Ni ud af de 45 sager er rejst uden medvirken af en fagforening. Af de resterende sager tegner traditionelle forbund under hovedorganisationerne LO og FTF sig for de 35. Fagforeningen Danmark, der er en del af Det Faglige Hus, har ført én sag.

»Det må handle om økonomi, simpelthen. De gule vil ikke ofre tid og penge på at lægge sag an mod staten. Jeg har svært ved at se andre begrundelser,« siger advokat Søren Kjær Jensen fra advokatfirmaet Elmer & Partners til Avisen.dk.

Kristelig Fagbevægelse anker alene sager om arbejdsgiverens ansvar i arbejdsskadesager ud fra en strengt juridisk vurdering, lyder det i et skriftligt svar fra formanden for Kristelig Fagbevægelse, Søren Fibiger Olesen:

»Kristelig Fagbevægelse afslutter langt de fleste arbejdsskadesager ved forlig, eller vi anlægger sag ved byretten, og vi anker tabte sager, som vi ud fra en juridisk vurdering finder, der er belæg for at anke«.

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen