Berlingske Business

Erhvervsleder vil have indslusningsløn til flygtninge

15BUSDavos-Jim-Hagemann-Sna.jpg
»Jeg tror, at det er nødvendigt at lave nogle nye trin i form af en indslusningsløn, så f.eks. flygtninge kan få fodfæste på arbejdsmarkedet. Men det er endnu vigtigere at løfte deres kompetencer via uddannelse og sikre, at de forstår og accepterer værdierne i vores demokrati,« siger Jim Hagemann Snabe, som er med i ledelsen af World Economic Forum og sidder i bestyrelsen for store tyske og danske virksomheder. Arkivfoto: Simon Læssøe

Jim Hagemann Snabe fra World Economic Forum mener, at der skal satses massivt på uddannelse og indslusningsløn. Kun på den måde kan flygtninge og indvandrere flyttes væk fra passiv forsørgelse, komme ind på arbejdsmarkedet og blive bedre integreret i samfundet.

Massiv satsning på uddannelse og brug af indslusningsløn kan være med til at sikre, at mange flygtninge og indvandrere kommer i arbejde i stedet for at blive parkeret på overførselsindkomster i årevis.

Sådan lyder meldingen fra Jim Hagemann Snabe, som er med i ledelsen af World Economic Forum og sidder i bestyrelsen for store tyske og danske virksomheder.

Ifølge Jim Hagemann Snabe bliver det afgørende at få flere flygtninge og indvandrere i arbejde for at undgå stigende udgifter til overførselsindkomster og for at forebygge sociale og kulturelle konflikter.

15BUSDavos-181927.jpg

»Vi skal have skabt et kompetence- og integrationsprogram, så vi kan løfte folk op på et kompetenceniveau, der gør dem relevante på arbejdsmarkedet, og vi skal sikre, at de kan bidrage til det danske samfund og vil indgå i vores samfund – baseret på vores samfundsmodel og værdier,« siger Jim Hagemann Snabe.

Han støtter forslaget om en indslusningsløn, som bl.a. generalsekretær Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp og statsminister Lars Løkke Rasmussen har advokeret for, men som erhvervs- og lønmodtagerorganisationer har afvist før forårets trepartsdrøftelser.

»Jeg tror, at det er nødvendigt at lave nogle nye trin i form af en indslusningsløn, så f.eks. flygtninge kan få fodfæste på arbejdsmarkedet. Men det er endnu vigtigere at løfte deres kompetencer via uddannelse og sikre, at de forstår og accepterer værdierne i vores demokrati,« siger han.

Marcin Walaszczyk

Jim Hagemann Snabe er bekymret for, at der ikke bliver satset nok på uddannelse og kompetenceudvikling i samfundet generelt, hvilket kan komme til at koste dyrt de kommende år.

»Vi står midt i et paradigmeskift, hvor der er behov for nye kompetencer, som vi ikke har nok af. Det kræver fokus på de unges uddannelse, så de bliver arbejdsrelevante, samt et kontinuerligt uddannelsesforløb for alle, hvor man aldrig er færdig med at lære. Mit største ønske for trepartsforhandling-erne er, at man fokuserer på uddannelse for ufaglærte og faglærte, så de får øget kompetencerne på områder, hvor vi får mest brug for det.«

Han advarer mod kun at se flygtninge og immigranter som en trussel mod velfærden. Med den demografiske udvikling i Europa – hvor færre unge skal forsørge flere ældre – repræsenterer indvandring en mulighed. Men det kræver fokus på at gøre udlændinge, herunder flygtninge, til produktive borgere, der indgår i en dansk samfundsmodel.

Derudover skal de enkelte europæiske lande, bl.a. Danmark, gå efter at tiltrække særligt talent udefra.

»De lande, der kan tilbyde attraktive muligheder for unge dygtige mennesker, vil få en fordel. USA har skabt vækst, innovation og succesrige virksomheder, fordi de har tiltrukket intelligente mennesker fra udlandet. Det kan vi lære af i Europa.«

Michael ring

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen