Berlingske Business

Bech-Bruun har fyret advokater

19BUSbechbruun.jpg
Ledende partner i Bech-Bruun, Randi Bach Poulsen, siger, at der altid vil være afskedigelser. Foto: Erik Refner

Bech-Bruun har afskediget advokater i år, selv om advokathuset i går var ude at afvise en fyringsrunde.

Det store advokathus Bech-Bruun var hurtigt ude at afvise, at det ligesom flere af de store kolleger i branchen, havde været igennem store fyringsrunder tidligere i år.

Den melding har imidlertid vakt undren i branchen, fordi Bech-Bruun har afskediget advokater.

Berlingske modtog tidligere på ugen flere henvendelser, efter ledende partner i Bech-Bruun, Randi Bach Poulsen, havde sagt, at der ikke havde været nogen fyringsrunder. Men flere advokater er i løbet af foråret enten opsagt eller har fået at vide, at de skal stoppe i Bech-Bruun. Det bekræfter Randi Bach Poulsen nu, men fastholder, at der ikke har været tale om en fyringsrunde.

»Selvfølgelig vil der altid være afskedigelser, som led i ressourcetilpasninger, men vi har ikke haft flere afskedigelser end normalt,« siger Randi Bach Poulsen.

Afmatning fra foråret

Advokatbranchen har generelt mærket en afmatning i begyndelsen af 2013. Fagforbundet DJØF sagde samtidig, at det har ramt branchen, og at der i første halvår af 2013 er sket en stor stigning i antallet af fyrede advokater.

Partnere fra Plesner, Kromann Reumert og Gorrissen Federspeil bekræftede, at der var sket afskedigelser hos dem. Randi Bach Poulsen sagde, at Bech-Bruun ikke har haft fyringsrunder, men det viser sig nu, at advokathuset har afskediget advokater inden for de seneste tre måneder.

»Vi ansætter hele tiden nye folk. Når alle ikke kan blive partnere, så kræver det, at der er en vis afgang hele tiden. Der har vi gennem krisen kunnet se, at det har været vanskeligere at få et job. Det betyder, at nogle vil blive afskediget. Kan det lade sig gøre, hjælper vi dem med at finde et andet job,« siger Randi Bach Poulsen.

Hun siger, at der ikke er noget unormalt i afskedigelserne, og at Bech-Bruun ikke har oplevet en nedgang i antallet af sager.

»Alle firmaer har afskedigelser. Sådan er det når man driver en erhvervsvirksomhed. Men der har ikke været noget ekstraordinært hos os,« siger Randi Bach Poulsen.

Opgaverne forsvinder

Advokatbranchen har hidtil været forskånet for afskedigelser. Advokathusene oplevede stor fremgang under den finansielle krise. Her skabte konkurser og andet krisearbejde travlhed på de store advokatkontorer.

Det fulgte efter en periode, hvor der op til krisen havde været meget at lave med blandt andet store virksomhedshandler.

Men i slutningen af sidste år vendte markedet. Efterspørgslen på advokatydelser er blevet mindre, og branchen oplevede, at der kom langt færre sager. I de to første måneder af 2013 viser tal fra brancheforeningen Danske Advokater, at advokathusenes samlede omsætning faldt med mere end en halv milliard kroner.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen