Berlingske Business

Zealand Care satser på velfærds-løsninger

Topbillede
Foto af ZealandCare

Efter mange år som succesfuld service-leverandør på hjælpemiddelsområdet breder den landsdækkende virksomhed nu forretningen ud med ambitiøs satsning på velfærdsteknologi. Blandt andet med rettigheder til unik desinfektions-løsning.

Af Martin Poul Pedersen

M ed en fordobling af danskere over 70 frem mod 2050 er behovet for produktivitet og varme hænder i plejesektoren stort som aldrig før, og det stiller krav til effektiv drift og implementering af teknologiske løsninger. Sådan lyder analysen i virksomheden Zealand Care A/S, der blev etableret i 1995 som et offentligt privat samarbejde, der skulle sikre effektiv distribution af hjælpemidler i de daværende kommuner og amter. Siden har verden udviklet sig hastigt – både på det kommunale Danmarkskort og på hjælpemiddelfronten.
”Vi har i løbet af 2016 arbejdet målrettet med – udover at tilbyde komplet drift på hjælpemidler – at inddrage et stigende antal sundhedsteknologiske løsninger,” siger marketing- og kommunikationsansvarlig i Zealand Care A/S Martin Fjordlund, der fremhæver målsætningen at tilbyde effektive løsninger og rådgivning på en række af de produktområder, der med de nye krav får stigende betydning i sektoren.

Teknologi er vejen frem
”Det handler ganske enkelt om, at behovene i plejesektoren – og i kommunerne – udvikler sig meget hurtigt, og den udvikling ønsker vi selvfølgelig at være en konstruktiv del af som mere end blot en leverandør,” lyder det.

En nylig opgørelse fra det fælleskommunale program for udbredelse af velfærdsteknologi viser, at kommunerne de seneste to år har opnået blivende økonomiske gevinster på op mod 500 mio. kroner ved at implementere teknologiske løsninger, og udviklingen ser kun ud til at fortsætte – både i hospitalssektoren og på de kommunale ansvarsområder.
”Den demografiske udvikling kombineret med den nyeste teknologi betyder et boost af hele sektoren, hvor nye løsninger dels frigør tid, dels skåner medarbejderne, hvor færre mennesker i fremtiden skal løse flere opgaver,” siger Martin Fjordlund.

Fokus på robotter
Konkret har Zealand Care A/S indgået samarbejde med en række virksomheder, som udvikler og producerer velfærdsteknologiske løsninger – blandt andre Blue Ocean Robotics på Fyn samt norske Decon-X, der har udviklet en effektiv automatiseret løsning til desinfektion af lokaler.

”I første omgang satser vi på nogle få udvalgte løsninger, der alle har det tilfælles, at de er gennemtestede og velfungerende, og at de automatiserer og effektiviserer nogle af de opgaver, der i dag tager tid fra kernevelfærden,” forklarer Martin Fjordlund.

Han fremhæver blandt andet en løsning til telepresence – basalt set en skærm på hjul, der lader en læge være to steder på én gang. Transportrobotter, der kan flytte senge, affald og meget andet – og som blandt andet kan programmeres til at tage elevatoren, samt gulvvaskerobotter, der sparer rengøringspersonalet fra monotomt og opslidende arbejde.
Dertil kommer desinfektionsløsningen Decon-X, der er norsk udviklet, og som Zealand Care A/S har fået rettighederne til at sælge til sundheds- og velfærdsbranchen i Danmark. Løsningen bruges på mere end 50 norske sygehuse og institutioner, og Martin Fjordlund ser stort potentiale for udbredelsen i Danmark.

Dræber alle bakterier
Desinfektionsenheden virker på den måde, at den selv måler et givent rum og derefter beregner hvor længe den skal køre. Herefter skal døre, vinduer og ventilation lukkes, og når enheden så er alene, lukker den en luftbåren hydrogenperoxid-opløsning på 5 pct ud i lokalet. Herved dræbes alle usynlige bakterier. Via sensorer indbygget i Decon-X sikres, at personale først får lov at træde ind i lokalet, når niveauet af hydrogenperoxid i lokalet tillader det.

”Det er en løsning, der i første omgang er udviklet til brug på hospitaler, men den finder anvendelse mange steder – for eksempel på plejehjem, hvor der naturligt er stor interesse for at undgå udbrud af Roskildesyge eller endnu værre mulitresistente MRSA,” siger Martin Fjordlund, der fortæller, at det unikke ved Decon-X-løsningen blandt andet er, at der er tale om en ugiftig opløsning, hvilket gør den nem at anvende i mange miljøer.

Læs mere på: www.zealandcare.dk

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen