Berlingske Business

Vælg outsourcing-leverandør med dokumenteret erfaring

Topbillede
Pressefoto: People & Performance

Når man indgår en aftale om outsourcing af HR-funktioner, er det vigtigt, at man sikrer sig, at partneren kan levere resultater.

Sponsoreret af People & Performance

Af Jens Kisker

For at optimere og udvikle bedst mulige arbejdsgange, har outsourcing af HR-området vist sig at være et effektivt værktøj. Rationalet er blandt andet økonomisk rentabilitet, muligheder for at øge fokus på virksomhedens kerneydelse og adgang til specialiseret ekspertise, cost savings, skalerbarhed og risikominimering, fordi man som virksomhed kan skrue op og ned for behovet alt efter markedssituationen, man befinder sig i. Dermed flyttes risikoen, og faste omkostninger gøres variable, siger Anders Jørgensen, head of recruitment hos People & Performance, men han skynder sig at understrege, at det kræver et stort og grundigt forarbejde med strømlining af processerne og afklaring af interne arbejdsgange, inden man går i dialog med outsourcing-leverandøren.

”For mange virksomheder er HR-opgaven for omfattende og kompliceret i dag, til at de kan overskue den selv. Når virksomheden har gjort sit forarbejde og har styr på sin forretningsstrategi, så indgår man i en konkret dialog med en potentiel outsourcing-partner, som kan levere på denne strategi. Dermed kan virksomheden opnå de klare fordele på bundlinjen, der er ved outsourcing. Vores erfaring er, at de bedste resultater opnås med et gnidningsløst samarbejde mellem de to parter,” siger han og påpeger, at det bedste resultat opnås ved, at virksomheden udpeger en intern vendor-manager til at navigere og sikre tilbageløb og læring fra organisationen til leverandøren og omvendt, så servicen konstant er i takt med det løbende forretningsbehov. Derfor erstatter HR- outsourcing heller ikke behovet for god ledelse eller strategisk HR i virksomheden.

Klare aftaler i kontrakten
Samarbejdet er baseret på en kontrakt, hvor det er specificeret, hvad opgaverne går ud på, og her er det blandt andet vigtigt at være klar og have fleksibilitet. ”Transparens er væsentligt, således at det blandt andet er let gennemskueligt, hvordan man kommer ud af aftalen, og det er nemt at gennemskue, hvilke opgaver, der bliver løst. Med KPI’er er man også sikret en opfølgning på, hvordan det går med at løse opgaverne. Jo mere præcis, man er i kontrakten, jo bedre resultater opnår man,” siger Anders Jørgensen og påpeger, at der er rigtig mange muligheder for at benytte outsourcing i virksomhedens HR-afdeling eller funktion.

For mange virksomheder er HR-opgaven for omfattende og kompliceret i dag, til at de kan overskue den selv.

Anders Jørgensen, head of recruitment hos People & Performance
DEL CITAT

”Rekruttering har længe været en oplagt outsourcingydelse – men vi ser i højere grad også ydelser som udviklingsaktiviteter (ledere og medarbejdere), analysearbejde og endda strategiske aktiviteter såsom strategi processer og generel strategisk rådgivning blive outsourcet nu,” tilføjer han.

Fleksible muligheder for outsourcing
Er man en stor industrivirksomhed med mange ansatte, er det, ifølge Anders Jørgensen, ofte en mere permanent løsning, man søger, hvor man eksempelvis skal implementere en langsigtet strategiproces. Her er det muligt at skalere kompetencerne efter det løbende behov, man har for HR-funktioner i virksomheden – at gøre interne omkostninger variable i stedet for faste.

Der er dog også mulighed for en interim-løsning, hvor man kan indhente de rette kompetencer og viden, når der er behov for det. Dermed opnår man stadigvæk den store effektivitet i løsningen af opgaverne med den professionelle outsourcing-partner i ryggen.

”Det gælder om at finde en outsourcing-partner, som tilbyder en fleksibel løsning og har brede HR- kompetencer inden for forskellige HR-services, mere end den rent specialiserede partner. Forlang en gennemskuelig kontrakt, der skal kunne ændres, ligesom det skal være muligt at komme ud af aftalen, hvis man ikke er tilfreds. Det giver tryghed og sikrer virksomheden fuld frihed og fleksibilitet.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Strategisk Outsourcing'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen