Berlingske Business

Uret tikker også for de små virksomheder

Topbillede
Foto: DP Service

»Der findes mange virksomhedsledere, som endnu ikke har sat sig ind i EU’s kommende lovkrav, og hvordan de skal imødekomme dem« siger Kristian Boe Hansen fra Data Protection Service.

Sponseret af DP Service

Danskerne afleverer informationer om dem selv i stort set alle købssituationer, om det er brugen af kreditkortet i kiosken eller finansieringen af bilkøbet hos autoforhandleren, hvor cpr-nummeret skal afleveres. Virksomhederne passer ikke altid godt på oplysningerne, men EU’s nye persondataforordning, der træder i kraft den 25. maj 2018, burde få alle virksomheder – også de små – til at tænke sig om, hvis man vil undgå en klækkelig bødestraf.

Kristian Boe Hansen fra Data Protection Service har gjort det til sin mission at hjælpe små virksomheder med at forstå persondataforordningen. Han oplever, at virksomheder ofte har en lettere afslappet holdning til opbevaring og beskyttelse af data, fordi de ikke er helt klar over, hvad de ligger inde med. Han nævner, at man hos mange bilforretninger i dag kan gå ind og se, hvordan sagsmapper med personfølsomme data står lige bag sælgerens skrivebord. Han fortæller, at det er alt fra cpr-numre, økonomiske informationer og skatteoplysninger til lønsedler, som en indbrudstyv kan liste afsted med.

Virksomhederne, Kristian Boe Hansen taler med, kan godt se, at denne afslappede tilgang til data ikke er hensigtsmæssig, når han tager dialogen med dem. Når det er gået op for virksomhederne, at de skal ændre adfærd, kan Data Protection Service trække i arbejdstøjet og hjælpe dem til bedre arbejdsgange og opbevaring af data.

Kristian Boe Hansen fortæller, at hjælpen til virksomhederne består af tre elementer. Fundamentet består i det overordnede, strategiske og ledelsesmæssige ansvar; det kan være en personalehåndbog, som skal opdateres, eller en social mediepolitik, der skal være på plads, hvis man bruger Facebook i virksomheden. Oven på fundamentet er kravene til medarbejdernes brug af IT-systemer og møde med firmaets kunder. Endelig skal virksomhedens leverandører også efterleve kravene om databeskyttelse, som firmaets ledelse udstikker.

Spørger man Kristian Boe Hansen om den største udfordring, Danmarks mindre virksomheder står overfor i forbindelse med persondataforordningen, er det tiden. Der findes mange virksomhedsledere, som endnu ikke har sat sig ind i EU’s kommende lovkrav, og hvordan de skal imødekomme dem.

Brancheforeninger og det offentlige informerer om forordningen, men det er på et generelt niveau, hvor det enkelte firma ikke får indblik i, hvad lovkravene kommer til at betyde for lige præcis deres forretning, og hvordan man skal forhold sig til dem i den daglige drift. Her er det, at Data Protection Service går ind og tager dialogen med den enkelte virksomhed og lærer arbejdsgangene at kende, så Kristian Boe Hansen og hans team kan skræddersy en køreplan for, hvordan virksomheden kan leve op til persondataforordningen – inden den 25. maj 2018.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen