Berlingske Business

Telefonen er fremtidens kontor

Telefonen er fremtidens kontor

Vi involverer i stigende grad mobile enheder i det daglige arbejde, og det skaber potentielt store fordele for både virksomhed og ansatte. Se vores tips, tricks og advarsler til det mobile ...

Vi involverer i stigende grad mobile enheder i det daglige arbejde, og det skaber potentielt store fordele for både virksomhed og ansatte. Se vores tips, tricks og advarsler til det mobile business-liv.

Med indhold i skyen og mobile netværksforbindelser i tredje og fjerde generation som standard har vi både som medarbejdere og privatpersoner fået nye muligheder for at arbejde smart. Og det præger i høj grad hverdagen i moderne virksomheder, hvor smartphones i stigende grad indgår i dagens dont.
“Om 10 år vil det at arbejde virtuelt være fuldstændig lige så normalt som at køre ind på et kontor,” siger fremtidsforsker Anne-Marie Dahl fra futuria.dk. Hun anerkender, at der selvfølgelig fortsat er funktioner og situationer, hvor den klassiske bærbar eller stationær er at foretrække – men med stigende krav om effektivitet, giver det god mening at udnytte de små effektive computere, vi allesammen går rundt med i lommen.
”Tendensen til større fokus på cloud computing har gjort det nemmere end nogensinde at arbejde på telefonen. Den fleksibilitet der er i, at vi sagtens kan tage på stranden en tidlig eftermiddag, selvom vi venter en opringning fra en kunde er meget attraktiv. Ikke nok med at vi kan besvare opkaldet. Med stor sandsynlighed kan vi også klare opgaven direkte fra mobilen,” siger Anne-Marie Dahl. Hun peger på, at telefonerne for virksomheden kan repræsentere en markant produktivitetsforøgelse, når medarbejderne kan arbejde alle steder, og spildtid dermed forvandles til arbejdstid. Samtidig giver teknologien adgang til en fremtid, hvor både medarbejdere og kunder kommer til at stille større krav om fleksibilitet i arbejdet.

Styr på sikkerheden
Derfor, mener fremtidsforskeren, er virksomheder nødt til at tage den mobile teknologi til sig, og samme melding lyder fra it-ekspert Ulf Munkedal. Men ikke helt uden forbehold. Ny teknologi stiller nemlig nye krav, og i takt med at vores smartphones er blevet i stand til at håndtere flere af virksomhedens opgaver og data, kræves der også stigende opmærksomhed på sikkerheden.
”En forkert opsat smartphone, eller en uopmærksom medarbejder kan måske betyde, at værdifulde data kommer i de forkerte hænder. Derfor er det vigtigt, at telefonen understøtter, og virksomheden bruger en løsning til mobile device management,” siger Ulf Munkedal, der er direktør i it-sikkerhedsvirksomheden FortConsult.
På den måde kan IT-afdelingen altid sikre sig, at telefonen er sat sikkert op, inden den får adgang til følsomme oplysninger.
”Mange fravælger eksempelvis at have et kodeord til at låse telefonen op, fordi det er besværligt. Med mobile device management kan man kræve at alle telefoner har en kode. En moderne smartphone med fingeraftrykslæser kan bestemt også anbefales,” siger Ulf Munkedal. Han understreger, at det hvis virksomheden har mulighed for at medarbejderne kan bruge deres private telefon (Bring Your Own Device eller BYOD) er det ekstra vigtigt, at der er en solid sikkerhedspolitik på plads.

Gå ikke ned på udstyr
Når sikkerheden er på plads, er det dog bare at komme i gang – og der er, næsten uanset placering i virksomheden, fordele at hente for alle medarbejdere. Til hurtige mails og andre småopgaver har du brug for din smartphone og en netværksforbindelse. Intet andet. Er der tale om lidt større opgaver, findes der masser af praktisk ekstraudstyr.
Et eksternt bluetooth-tastatur gør mange ting lettere, og der findes flere tastaturer på markedet, der fylder meget lidt og nemt kan tages med i inderlommen. Moderne Android-telefoner understøtter tilmed tilslutning af en mus, så du kan bruge telefonen som en lille desktop-computer. Praktisk, hvis du skal arbejde med regneark eller lignende.

Du må gerne klat-lade
Selvom de bedste smartphones har store batterier og holder længe på en opladning, så er det ikke altid, at de klarer en hel dag. Især ikke, hvis telefonen bruges til langvarige samtaler eller online aktivitet. De fleste moderne smartphones giver dog masser af muligheder for at holde sig i live.
Nye lithium-batterier som dem, du finder i din smartphone tager ikke spor skade af at blive ladet lidt i løbet af dagen, når du har tid. Oplad derfor gerne telefonen i bilen eller trådløst ved skrivebordet, så der er strøm på, når du igen skal ud af døren.
Hvis det alligevel kniber med at holde liv i telefonen har nogle telefoner en særlig strømsparende funktion, der automatisk lukker unødvendige applikationer, så du kan holde forbindelsen længst muligt. Endelig kan det være en god idé at investere i et lille eksternt nødbatteri.
Mulighederne er mange, og fremtidsforskeren er ikke i tvivl. Det mobile kontor er her allerede, og det bliver kun bedre og mere effektivt fremover.
“Jeg oplever, at mange slet ikke er klar over hvor meget der kan ordnes på mobilen. Men der bliver færre og færre grænser,” siger Anne-Marie Dahl.

Sådan kan Galaxy S6 styrke din virksomhed

Sådan finder du den rette firma-mobil

Fem ting din firmamobil skal kunne

Knox sikrer virksomhedens data

Mobil data-sikkerhed sidder i fingerspidsen

 

Kære læser

Berlingske har skiftet det system, vi bruger til at håndtere kommentarer til de enkelte artikler. Det betyder, at tidligere kommentarer nu er slettet. For fremtiden kan artikler kun kommenteres og debateres med et log ind til Facebook.

Med venlig hilsen

Redaktionen

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen