Berlingske Business

Tænkt stort, start småt og skaler hurtigt

Topbillede
PR-foto: Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen

Et af de grundvilkår, vi lever under i dag, er forandring, og det skal danske virksomheder blive langt bedre til at reagere på.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Af Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen

Den måde, vi driver forretning på, har forandret sig i forhold til for bare ti år siden, og de teknologier, vi ser i dag, påvirker ikke blot virksomhederne men samfundet som helhed.
Det stiller krav.

Virksomhederne skal kunne se sig selv i et dynamisk marked og finde måder at profilere sig på, så de bevarer eller øger deres konkurrencekraft.
Medarbejderne skal have kompetencerne til at understøtte den nødvendige innovation, og ledelsen skal kunne navigere igennem den transformation af organisationen, som digitalisering vil medføre.

Og det kan kun gå for langsomt.
Tiden til at definere store forkromede it-projekter, hvor alt fra starten er tænkt ind, er forbi. Der er ganske enkelt ikke tid. Det handler om at komme i gang – og hellere i dag end i morgen.

Det digitale gap er stort
Mens it, elektronik og transportbranchen kører derudaf med digital ekspresfart, går det anderledes stille for sig i andre brancher. Ifølge Rambølls seneste rapport, IT i Praksis, halter virksomheder indenfor f.eks. møbler, tekstiler, kemi og maskiner alvorligt bagud i forhold til den digitale agenda. Det er ikke bare et problem for samfundsvæksten, men kan ende med at koste mange danske arbejdspladser.

Vi risikerer at tabe hele brancher, hvis de ikke snart starter den nødvendige digitaliseringsrejse. De, der slet ikke er kommet i gang, skal have hjælp til at finde færdige løsninger i skyen eller måske finde en partner, der kan understøtte og udbygge den digitale infrastruktur.

Produktionsvirksomhederne skal gå et skridt videre i automatisering af selve produktionen, og skal optimere denne ved opsamling og analyse af eksisterende data gennem business intelligence løsninger.

Blandt de virksomheder, der længe har haft styr på den grundlæggende digitalisering, skal man tage skridtet videre og forsøge sig med tiltag, der f.eks. involverer kunstig intelligens, Big Data og IoT. Og alle har de behov for at tænke sikkerheden ind.

Det kan ikke siges for tit – vi skal i gang nu!
Tag fat, hvor det er overskueligt – og byg ud undervejs. Stop ofte og korriger – hele tiden med virksomhedens overordnede mål i fokus. Tænk stort, start småt – og sørg så for at skalere hurtigt – og helst hurtigere end de andre. Så ses vi derude – og ikke kun i Danmark men også i Sverige og Tyskland.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen