Berlingske Business

Spil dig til de bedste medarbejdere

Karriereguiden

Employer branding handler om vise sig som en attraktiv arbejdsplads med det sigte at tiltrække de bedste medarbejdere. Det er god forretning at få sat det rigtige hold fra start af, og læringsspil er et sikkert skridt på vejen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her

Sponseret af Copenhagen Game Lab

”Hvis målet er en større flok kandidater til samme type job, er læringsspil et solidt redskab til at sikre optimal rekruttering. Det udgør samtidig stærk employer branding og taler direkte til især unge målgrupper,” forklarer Jimmy Holm Olsen.

Han er partner i Copenhagen Game Lab, der står bag de bag tiltagende populære businesssimulationer som redskab til dels employer branding og dels vurdering af kandidater.

Smagsprøve på virkeligheden
Revisionsvirksomheden BDO har med fordel anvendt læringsspillet fra Copenhagen Game Lab til at vise sig som en attraktiv arbejdsplads for fremtidige kandidater. Det har virket så effektivt, at de nu får udbygget spillet for at kunne målrette rekrutteringsprocessen yderligere.

”Et spil har i sin natur flere fordele indbygget. For deltagerne er oplevelsen af virksomheden aktiv og underholdende frem for passivt at se en video eller præsentation. I spillet bliver deltagerne taget med ind i en simuleret virkelighed, der giver mening i forhold til det job, de ønsker at vurdere,” siger Jimmy
Holm Olsen.

Han understreger samtidig vigtigheden af, at spillet et tilpasset den præcise branche og virksomhed, så begreber og tilgang giver mening. I gode læringsspil er udfordringerne reelle og relevante. Deltagerne oplever pointgivningen som retfærdig i forhold til indsatsen fra det enkelte team, der spiller, og sammen opnår den sociale læring, det er vigtig for optimalt udbytte.

Flere facetter og muligheder
”Når spillet først er tilpasset præcist, er det nemt at gå til. Virksomheden behøver ikke sende en omkostningstung konsulent afsted. En underviser på handelsgymnasiet kan via en enkelt guide sagtens selv afvikle spillet fra BDO og får samtidig virkelighedsnært og relevant undervisningsmateriale,” siger Jimmy Holm Olsen.

Kundeporteføljen fra Copenhagen Game Lab viser, at deres læringsspil rammer bredt og egner sig til alle brancher, der står for at rekruttere flere kandidater på én gang. Det kan være for eksempel et stort reklamebureau, en ingeniørvirksomhed, sundhedssektoren eller forsvaret. Partneren i spilvirksomheden forklarer: ”Principielt kan alle bruge læringsspil. Erfaringen fra blandt andet BDO viser, at spil fanger de potentielle kandidater, fordi det er virkelighedstro og sjovt. Med en udvidelse bliver det også et assessment-værktøj, som virksomhederne kan anvende til en individuel vurdering af kandidaterne”.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen