Berlingske Business

Salling åbner sin tagetage for Aarhus

Topbillede
Sådan kommer det til at se ud – tribune, scene og zen-haver på Sallings tagterrasse. I baggrunden rådhustårnet i Aarhus. Animation: Salling / Sahl Arkitekter

Om alt går vel får Aarhus en ny attraktion til sommer. Det er stormagasinet Salling, som indretter sin hidtil ubrugte tagetage, så den kan bruges til kulturaktiviteter – eller bare til at hænge ud på og nyde vejret.

Af Sten Thorup Kristensen

Enhver ejer af en ejendom på et centralt strøg må besidde fantasi og kreativitet for at optimere værdierne. Men stormagasinet Salling, der ligger midt i Aarhus, har alligevel taget det til nye højder med en løsning, der – hvis den bliver en succes – kan give inspiration til mange andre. Også selv om løsningen i udgangspunktet ikke er kommerciel.

Det handler om stormagasinets 2000 kvadratmeter store tag. Det bliver til sommer omdannet til en ”oplevelsesoase med fri adgang for alle – med blandt andet scene, udkigsområder, skiftende udstillinger, grønne haver, chill out-zoner og café med panoramaudsigt over by og bugt,” som det hedder i en pressemeddelelse.

”Det kom sig af, at vi har bygget en del om i Salling i Aarhus det seneste års tid. Da vi så kom op og så udsigten ud over byen, havnen og skoven, slog det os, at det kunne være fantastisk at lave noget deroppe,” fortæller Marianne Bedsted, der er direktør for Salling Aarhus og Aalborg og franchisekæderne Starbucks og Carl´s Jr. i Danmark.

Også til vinterhalvåret
Den konkrete anledning til begivenheden er, at Aarhus i år er europæisk kulturhovedstad. Men den nye tagterrasse vil også bagefter være åben for borgere og turister i byen – og ikke blot når det er sol og sommer.

”Selvfølgelig vil der være mest aktivitet i sommerhalvåret. Men vi påtænker også at bruge det i vinterhalvåret, for eksempel til et julemarked,” siger Marianne Bedsted.

Der er primært tale om kulturelle aktiviteter, og der bliver flere forskellige muligheder for at besøge stedet, uden at man skal gå gennem stormagasinet. De 30 mio. kroner, som projektet står til at koste, kommer da også delvist fra Købmand Herman Sallings Fond.

Men man håber selvfølgelig også, at nogle af de besøgende vil lægge omsætning i stormagasinet, og i hvert fald én facilitet bliver indrettet med det for øje.

”Vores bar og bistro, som vi i dag har på fjerde sal, bliver udvidet med to yderligere etager – op på femte sal og videre op på taget. Der kommer til at være et overdækket væksthus til cafe og bar. Og så bliver der udendørs servering. Men der bliver ingen købetvang – man skal kunne sidde og bare nyde solen,” siger Marianne Bedsted.

Tekniske undersøgelser
Nogen præcis dato for indvielsen er man endnu ikke klar til at melde ud, og det kan være, at man først kan åbne efter sommerferien. Det afhænger blandt andet af, hvor hård og lang vinteren bliver.

Men dertil kommer, at der forestår en række undersøgelser, for eksempel af, hvad kapaciteten i elevatorer og trapper rækker til. Man er startet fra bunden, og indledningsvist måtte man undersøge, om Herman Salling i sin tid overhovedet havde været forudseende nok til at konstruere taget på en måde, så der kunne bygges oven på det. Det havde han heldigvis.

Borgerne i Aarhus skal dog ikke forvente, at det bliver nogen stor forlystelse, målt i kvantitet. Der er trods alt grænser for, hvor meget 2000 kvadratmeter kan rumme. Der bliver for eksempel også kun cirka 100 siddepladser foran den scene, som man dels vil bruge selv, dels tilbyde til byens kulturinstitutioner.

Marianne Bedsted har ikke noget bud på, hvor mange besøgende der vil komme.

”Vi har store forventninger, men ikke på den måde, at der er et konkret besøgstal, vi går efter. Det er jo ikke noget, vi har prøvet før, og der er heller ikke erfaringer fra andre,” siger hun.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen