Berlingske Business

Sådan sikrer du dine børn

Topbillede
Foto: Scanpix

Det er hårdt for børn at miste deres mor eller far, men som forælder kan du sikre, at økonomien er på plads, hvis ulykken skulle ramme.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her

Af Nils-Ole Heggland

Flere end 22.000 børn og unge op til 20 år har mistet mindst en af deres forældre. Det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension, som opfordrer alle forældre til at tjekke pensionen, så børnene står bedre rustet, hvis et dødsfald skulle ramme familien.

”Sorgen og savnet vil nok aldrig helt forsvinde. Men en forsikring kan give trygge økonomiske rammer om dagligdagen – både i barndommen og i studietiden – selv om der mangler en forælder,” siger underdirektør i Forsikring og pension Anne Seiersen.

Moderne familier
De fleste danskere har i dag en pensionsordning, som ved dødsfald dækker ægtefælle eller samlever, men børn er ikke altid automatisk omfattet af forsikringen ved død.

”Derfor er det en god idé at få tjekket, om der fx er en børnepension, så børnene løbende får penge, indtil de bliver 18 eller 21 år. Det er også muligt at reservere en del af livsforsikringen til børnene. Pengene kan stå på en lukket konto, indtil børnene bliver myndige,” fortæller Anne Seiersen.

Familiemønsteret anno 2017 kan være lidt mere kompliceret end for bare få år siden – med dine, mine og vores børn.

”Typisk vil ens egne biologiske børn og stedbørn være dækket af pensionsordningen – men det kan være forskelligt fra pensionsselskab til pensionsselskab. Det er derfor en god idé at tjekke med sit selskab, at ens børn er dækket, som man ønsker,” siger Anne Seiersen.

Ekstra tid til pension
Hun opfordrer forældre til at bruge lidt tid på at undersøge dækningen for børnene på Pensionsdagen på søndag d. 29. oktober.

”Sidste søndag i oktober får vi alle sammen foræret en ekstra time, når vi går væk fra sommertid og tilbage til normaltid. Lidt af den tid kan være rigtig godt anvendt på at tjekke sin pension og dækningen for børnene.”

Det bedste overblik får man ved at klikke ind på pensionsinfo.dk, hvor stort set alle oplysninger om pension ligger samlet – både opsparing og forsikring ved død, sygdom og ulykke. Og på Pensionsdagen har de fleste pensionsselskaber åbne telefoner, hvis man har spørgsmål eller vil have ændret sin pensionsordning, fx forsikringsdækningen til børnene.

En børnepension kan løbe helt frem til 24 år, så børnene også får en økonomisk håndsrækning under deres uddannelse.

Beløbsmæssigt justerer mange børnepensionen efter grænsen for børns frikort, så børnene ikke skal betale skat af en forsikring, der ellers skulle fjerne nogle økonomiske bekymringer i en svær tid.

Tjek dine forsikringsmuligheder i din pension. Besøg: faktaompension.dk

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen