Berlingske Business

Sådan bruger du sikkerhed som konkurrenceparameter

Topbillede

Avancerede sikkerhedsbrugere anvender bevidst sikkerhed til at forfølge nye forretningsmuligheder.

Af Dan Mygind

Det er ikke usædvanligt for virksomhedsledere at se ­sikkerhed som en hæmsko: En irriterende, men nødvendig omkostning, som skal betales for at drive forretning i en digitaliseret økonomi.

Men en ny undersøgelse fra Coleman Parkes Research viser, at virksomheder, der er avancerede sikkerhedsbrugere, betragter sikkerhed som en konkurrencefordel, som er med til at differentiere virksomheden fra konkurrenterne.

Sikkerhed som forretningskatalysator
Coleman Parkes Research undersøgte 1770 virksomheders sikkerhedspraksis og inddelte virksomhedens sikkerhed på en modenheds-skala fra grundlæggende til avanceret. Derefter undersøgte Coleman Parkes virksomhedsledernes og sikkerhedschefernes syn på sikkerhed.
Blandt virksomheder med en avanceret tilgang til sikkerhed anså hele 95 procent sikkerhed for kritisk ift. at beskytte virksomhedens omdømme og samtidig fungere som et konkurrenceparameter.

Blandt virksomheder med en mere basal tilgang til sikkerhed var det kun 79 procent, der betragtede sikkerhed på den måde.

Større fokus på sikkerhed og forretningsmuligheder
Det er et gennemgående træk ved Coleman Parkes undersøgelse, som er sponseret af CA, at virksomheder med avanceret sikkerhed prioriterer sikkerhed højt, når de bliver bedt om at nævne vigtige it-prioriteter. ­Beskyttelse af sensitive data mod eksterne og interne trusler er en nøgleprioritet for omkring 80 procent af virksomheder med en sofistikeret sikkerhedstilgang, mens kun lidt over halvdelen af virksomheder med en mere basal sikkerhed prioriterer data­beskyttelse højt. Samtidigt bruger over halvdelen af de avancerede virksomheder sikkerhed som en løftestang til at udvikle nye forretnings­initiativer og -relationer. Det samme er kun tilfældet for 34 procent af virksomheder med en mindre ambitiøs sikkerhedstilgang.

Gentænk sikkerhed
Fint, tænker du nok. Hvordan kan min virksomhed så anvende sikkerhed på en mere sofistikeret og fremadrettet måde?
Her kommer Coleman Parkes med en syv-trins plan, som kan guide din virksomhed på vej. Først og fremmest skal man erkende, at den gamle sikkerhedsperimeter, hvor virksomhedens data lå på servere installeret i serverrum på virksomhedens lokaliteter, godt beskyttet bag firewalls og demilitariserede zoner, er forbi.

Den nye sikkerhedsperimeter er dine brugere. De tilgår virksomhedens data, som ligger i en offentlig/privat/hybrid sky fra forskellige devices og forskellige lokationer, så din sikkerhedsperimeter er i dag bundet op på brugeridentiteter. Du skal kunne verificere brugernes identitet og sikre, at de kun får adgang til de data og services, som er specificeret i eksempelvis et Identity and Access Management (IAM) system.

Robust sikkerhed uden forhindringer
Et andet trin i Coleman Parkes vej mod sikkerhed-som-forretningsmulighed kaldes ”Beskyt oplevelser, ikke kun data”. Sikkerheden skal være robust, men samtidig må den ikke stå i vejen for medarbejdernes og kundernes interaktion med dine systemer og services. Hvis sikkerheden bliver en hæmsko, forsvinder kunderne, og medarbejderne bliver så misfornøjede, at de i værste fald begynder at anvende alternative, usikre måder at kommunikere på. Tænk på Hillary Clintons e-mail-server og konfidentielle forretningsdata udvekslet via private Dropbox-/Google Drive-konti. En robust sikkerhed uden forhindringer indbefatter single sign-on, selvbetjeningsløsninger og konsistente, men fleksible måder at sikre adgang til data og services.

Sikkerhed vinder; ikke speed
Det sidste trin i 7-trins-planen kan nok give anledning til diskussion. Coleman Parkes anbefaler, at man ikke ofrer sikkerheden til fordel for speed. Rapporten fra Coleman Parkes nævner selv, at app-økonomien betyder øget pres for at frigive nye apps og services hurtigst muligt. First-to-market er stadig meget attraktivt. Men Coleman Parkes argumenterer for, at det er vigtigere end nogensinde at indtænke og indbygge sikkerhed i apps og services fra begyndelsen af et projekt. Virksomhedens kunder – og virksomhedens bundlinje – vil sætte pris på det.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen