Berlingske Business

Ryk op i hierarkiet - eller ryk ud

Topbillede
PR foto: Per Bergfors

På et arbejdsmarked i konstant forandring har der aldrig været større behov for alsidige medarbejdere med knivskarpe kompetencer. Efteruddannelse er én af vejene til at sætte nyt skub i karrieren – eller skifte spor.

”På MBA-uddannelsen kommer der mange professionelle mennesker, der har gang i en rigtig god karriere. De har succes med deres arbejdsliv, men er samtidig bevidste om, at succesen ikke er givet. De kommer her for at få nye kompetencer, og for at lære af og med de bedste,” siger Peter Nordgaard, der underviser på MBA, og har mange års erfaring fra det internationale erhvervsliv.

Med et særligt fokus på teoretiske forretningskompetencer og intern læring er MBA-uddannelsen på Niels Brock en eftertragtet uddannelse blandt mange i det danske erhvervsliv. Efteruddannelse kan være en genvej til mange af de kompetencer, der efterlyses i det internationale forretningsliv, og kan give de studerende det sidste, de er klar til at tage næste skridt på karrierestigen.

Ambitioner og læring
Det ambitiøse læringsmiljø, man oplever på mange efteruddannelser, er en af de ting, som tiltrækker mange erhvervsledere og forretningsfolk til tage en MBA. Uddannelsen giver de studerende en bred indsigt i såvel organisation og ledelse, ligesom den kan være med til at opdatere og modernisere de studerendes evner og færdigheder.

Få et uforpligtende opkald om MBA uddannelsen

”Efterspørgslen på kvalificerede medarbejdere, der samtidig har talent for at lære nyt, vil altid være i høj kurs, og der er ingen tvivl om, at det vil være meget vigtigt i fremtiden. Efteruddannelse giver dine kompetencer et løft, men endnu vigtigere, så giver de dig en lang række nye kompetencer, der f.eks. kan være med til at løfte virksomhedens konkurrenceevne,” siger Per Bergfors, der er underviser og lektor på Niels Brock.

Topbillede

For mange i erhvervslivet er udvikling og tillæring af nye kompetencer et must, hvis de skal kunne begå sig på højeste niveau i fremtiden. Ligesom virksomheder og organisationer konstant udvikler sig, gør behovet for læring og nye kompetencer det også.

”Efteruddannelse udvikler dig på utroligt mange områder. Når man sætter mange dygtige og ambitiøse mennesker sammen i et læringsmiljø, så sker der mange spændende ting. At lære er et talent, og i et højt kvalificeret fællesskab som en MBA, er alle dedikerede til læring,” siger Peter Nordgaard.

Vejen til noget nyt
Muligheden for samarbejde med professionelle fra mange forskellige brancher, giver de studerende et ekstra lag af læring, udover det rent uddannelsesmæssige. Undervisningsformen lægger stor vægt på, at man lære på tværs af faglige færdigheder, og på den måde får en dybere forståelse for ledelse og forretning. Hvad end man arbejder med økologi eller software bliver alle en del af samme miljø, og denne interne læring ser både Nordgaard og Bergfors som en af uddannelsens styrker.

Få et uforpligtende opkald om MBA uddannelsen

”Mange ledere er ikke vant til denne arbejdsform, hvor man blander kompetencer, men det er utroligt udviklende for dem, at kunne lære og få inspiration fra andre, der gør tingene på en helt anderledes måde. Det ændrer vores syn på vores eget arbejde, og det giver nye muligheder,” siger Peter Nordgaard.

Topbillede

I det at tillære sig ny viden og kompetencer ligger også, at man nødvendigvis må fralære sig andre ting. Bevidstheden om, at ikke alle vores evner som medarbejder eller leder er tidssvarende eller relevante, er en vigtig del af læringsprocessen.

”At lære af hinanden giver en masse nye muligheder og sætter gang i inspirationen. Vi ser også, at mange ud over det rent faglige får styrket deres netværk og selvindsigt, og får mod på at tage næste skridt op ad karrierestigen. Mange har fået nyt job to år efter MBA'en. Og det er jeg sikker på, at det ikke kun skyldes, at de har fået ændret perspektiv på egen læring, men også at deres netværk kender og forstår deres kompetencer på en ny måde.” siger Per Bergfors.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen