Berlingske Business

Overvej behovene grundigt inden valg af cloudbaseret ERP-løsning

cloud

Der er meget stor forskel på de forskellige udbyderes cloudløsninger – ikke alene baseret på brancheforhold, men i høj grad på forhold, der har afgørende betydning for investeringen.

- Der tales meget indforstået om cloud i branchen, som om det er en meget veldefineret ting. I praksis er der stor forskel, specielt når det handler om ERP-systemer: den måde som systemerne leveres på i skyen er ekstremt forskellige. Og det gælder samtlige ERP-leverandører, fastslår partner Peter Ulka, HerbertNathan & Co indledningsvis.

Forstå koncept og set-up
Inden man går videre med en påtænkt leverandør af et cloudbaseret ERP-system, der er uhyre vigtigt at man til fulde forstår konceptet og set-uppet – hvordan, og under hvilke vilkår kommer man fx ud af aftalen igen?

- Cloud er mange ting, og det er vigtigt at forstå den løsning, den enkelte partner har at gå til markedet med, for der er rigtigt mange muligheder og feltet af leverandører er meget bredt, pointerer Peter Ulka.

Kunne du tænke dig at deltage på Danmarks største konference om forretningskritiske løsninger til erhvervslivet d. 19 november? Tilmeld her

Tredje bølge: Fra horisontal til vertikal
Ser man på cloudbaserede ERP-systemers historiske udvikling, kan der identificeres tre klare udviklingstendenser, der hver især kan karakteriseres som en bølge. Hvor den første videreudvikling bragte teknologien ”fra kælderen til skyen” og næste generation kunne kendetegnes som ”fra lokal til global” er vi nu inde i tredje generations ERP-systemer, der handler om at ændre forretningen ”fra horisontal til vertikal”.

- Hver bølge repræsenterer en række af strømninger i markedet. Hvor markedet i dag er relativt domineret af lokale spillere, kommer der til at ske en internationalisering, hvor de globale spillere overtager en betydelig del af markedet på cloud-siden. De mindre leverandører vil ganske givet specialisere sig; eksempelvis ved at fokusere brancheorienteret. I det hele taget vil leverandørmarkedet transformere den måde, hvorpå markedet fungerer og der vil blandt andet opstå nye kanaler. Eksempelvis kunne man forestille sig at bankerne fremover vil tilbyde ERP-systemer til sine små og mellemstore kunder, fordi mange systemer ikke kræver særligt meget at installere. Ser vi 10 år frem vil der ske en meget stor transformation af hele værdikæden, hvor det ikke nødvendigvis bliver de traditionelle it-leverandører, der står for at bringe produkterne fra leverandør til kunde, konstaterer Peter Ulka.

Hele eco-systemet vil ændre sig
Cloud baserede løsninger indebærer en transformation af hele ERP eco-systemet, hvorunder leverandører og implementeringspartnere får nye roller. Hvorvidt de traditionelle it-leverandørers rolle overtages af banker, teleselskaber, virksomhedens dataleverandør eller en helt fjerde type af virksomhed, vi ikke engang kender i dag, kommer til at vende op og ned på hele den måde, vi i dag tænker cloudbaserede it-systemer.

- Over de kommende 10 år vil hele eco-systemet og værdikæden transformere sig voldsomt. Det indebærer blandt meget andet at markedets partnere skal genopfinde sig selv og deres rolle, slutter Peter Ulka.

Kunne du tænke dig at deltage på Danmarks største konference om forretningskritiske løsninger til erhvervslivet d. 19 november? Tilmeld her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen