Berlingske Business

Netværket er rygraden i virksomhedens digitalisering

Topbillede
I dag er alt afhængigt af netværket, lige fra produktions- og overvågningsanlæg til bygningsinstallationer og meget mere. Foto: Conscia

Danske virksomheder er dybt afhængige af deres netværk. Alle dele af forretningen er forbundet via netværket, og hvis det går ned, gør det for alvor ondt på virksomheden.

Sponseret af Conscia

Af Lars Bennetzen

Idag snakker vi om, at vi er kommet til den fjerde industrielle revolution, hvor der er fokus på integrationen mellem den digitale og fysiske verden.

»Næsten alle enheder til fx styring, målinger og transaktioner og indhold som fx data, musik og video er nu blevet digitaliseret,« fortæller Peter Rafn, adm. dir. hos Conscia.

Han husker en tid, hvor det ikke var en katastrofe for en virksomhed, hvis netværket gik ned.

»Før netværket blev virksomheders livsnerve, kunne man bruge disketter eller usb-nøgler til at flytte filer med, netværket var bare noget, der understøttede kontorautomatisering. Oprindeligt var det en sammenbinding af computere og printere på kontoret,« siger Peter Rafn.

I dag er alt afhængigt af netværket, lige fra produktionsstyrings- og overvågningsanlæg til bygningsinstallationer og meget mere.

»Al anden teknologi i virksomheden er forbundet til netværket. Al infrastruktur, der før var separat og i siloer, kører nu i virksomhedens it-netværk,« fremhæver Peter Rafn.

Det betyder, at det gør ondt på virksomheden, når netværket går ned, og man er nødt til at tænke over, hvordan man på en sikker måde kan få alle maskiner, teknologier og produktionsapparater over på netværket.

»Det er et skisma, for netværket var oprindeligt tænkt som en åben verden. Det var godt for udviklingen, at der var adgang for alle, alle steder fra. Men bagsiden er, at sikkerheden bliver en kæmpe udfordring,« siger Peter Rafn og fortsætter:

»Derfor skal du forstå dit netværk. Du skal segmentere det, holde det i form og sørge for, at du ikke har gammelt udstyr med svagheder koblet på dit netværk.«

Noget af det, du som virksomhed skal spørge dig selv om, er, om du virkelig kender dit netværk og dets tilstand. Det er Conscias kerneydelse at kortlægge, videreudvikle og sikre netværk for virksomheder og organisationer.

»Netværk knopskyder over tid, og hvis du ikke har overblik over dit netværk, kan du ikke vokse og skalere det effektivt,« pointerer Peter Rafn.

»Gevinsten er derimod stor, for når du først forstår, hvad der sker på dit netværk, giver det et unikt indblik i din egen forretning, og du får lettere ved at bringe netværket i topform. Infrastrukturen er virksomhedens rygrad og fundamentet for digitalisering af forretningen, og hermed bliver det et direktionsanliggende,« slutter Peter Rafn.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen