Berlingske Business

Nedbring TCO med ældre hardware

Topbillede
Foto: Epoka

Ældre hardware er ikke forældet. Faktisk kan ældre hardware være med til  at nedbringe it-omkostningerne og minimere risiko ved udskiftning af hardware.

Sponseret af Epoka

Når virksomheder bliver tvunget til at skifte hardware ud, fordi at producenten stopper sin service på produktet og erklærer det for ’end of life’ EOL, red.), løber tør for disk eller processorkraft eller vælger at udfase den givne hardware, står de ofte med en større udfordring foran sig.

»Enten kan virksomheden vælge at fortsætte med deres eksisterende hardware, men så risikerer de, at de ikke kan anskaffe reservedele til deres udstyr efterfølgende, eller de kan vælge at installere ny hardware. Det betyder så, at de står med både en økonomisk udgift og et stort tidsforbrug til test og installation,” forklarer Jess Bech, CCO hos EPOKA.

Der er dog også en anden mulighed, nemlig at bruge den såkaldte ’refurbished’ hardware, altså ældre hardware, der er blevet gennemgået og testet.

»Hos Epoka har vi specialiseret os i at opkøbe mellem tre og syv år gammelt hardware, som typisk er ’end of life’, det kan både være nyt og brugt udstyr. Vi tes-ter og gennemgår altid udstyret, inden vi sælger det videre igen. På den måde kan vi hjælpe virksomheder med at holde deres infrastruktur kørende udover producentens ’end of life’ dato og lade dem udskifte deres hardware, når det passer dem – f.eks. når udstyret udgør en it-sikkerhedsrisiko,« siger Jess Bech og fortsætter:

»Typisk er en meget stor del af virksomhedens datacenter fem år eller ældre. Faktisk er det også grunden til, at vi har så godt et samarbejde med de største danske og europæiske Third party maintenance selskaber (vedligeholdelsesselskaber).«

Når virksomhederne kan holde deres eksisterende infrastruktur kørende eller opgradere den med genbrugte reservedele, kan de levetidsforlænge deres it-udstyr, og det giver dem en lavere TCO og forretningsmæssig risiko, da de kan gøre det, når det passer dem.

»Gennem vores proces hjælper Epoka med til, at personfølsomme data er slettet forsvarligt. Kunderne får et certifikat på, at deres storage-enheder er slettet, så data ikke kan genskabes. På den måde overholder de EU's persondataforordning på det punkt,« forklarer Jess Bech.

Epoka, der blev stiftet i 1991, handler primært med servere, storageløsninger, harddiske, memory og netværksudstyr. Det er ikke alt hardware, der er brugt, noget er også overskudsproduktion fra producenterne.

Alt brugt udstyr sælges med garanti og kan leveres hurtigt til kunden, da Epoka har et stort lager med reservedele, hvorfra de årligt sælger mere en 200.000 emner. For nogle kunder, som er afhængige af kritiske reservedele, tilbyder Epoka desuden at have et mindre lager af disse reservedele stående, som er reserveret til den specifikke kunde, enten hos kunden selv eller på Epokas lager. Epoka samarbejder strategisk med en række tredjeparts servicevirksomheder, som kan hjælpe kunden hvis de stadig har brug for driftssupport på udstyret.

»Selvom vi er placeret i Aalborg, så er vi en international virksomhed. Vi har over 1.500 kunder om året, og 80 medarbejdere der taler 20 sprog og sælger i over 90 lande,« slutter Jess Bech.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen