Berlingske Business

Medarbejderne har mere brug for ledelse end nogensinde før

Topbillede
PR-foto: Svend Askær, formand for Lederne

Af Svend Askær, formand for Lederne

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her

Kompleksiteten i hoved­parten af danske virksomheder ­kræver veluddannede og selvstændigt tænkende med­arbejdere.

Den enkelte medarbejder skal kunne ­arbejde selvstændigt, træffe beslutninger og tage ansvar for sin del af virksomhedens mangeartede opgaver – naturligvis i samarbejde med andre. En sådan selvstændighed hos den enkelte medarbejder kan føre til den tanke, at når medarbejderne kan, vil og skal selv, så bliver ledelse og dermed lederen overflødig.

Svaret er et klart nej. Jo mere selvstændigt, et arbejde bliver, og jo bedre uddannet, medarbejderstaben er, desto større er behovet for ledelse. Bare se på historien. I samlebåndenes tidsalder var span of control, det vil sige antallet af medarbejdere, som en leder havde ansvaret for, mange gange større end det gennemsnitlige span of control anno 2017.

Kompleksiteten i virksomhederne kræver kompetencer og selvstændighed. Men det er ikke ensbetydende med, at medarbejderne ønsker fravær af ledelse. Tværtimod er der i dag mere efterspørgsel efter ledelse end i mange år. Har man et selvstændig arbejdsfelt, ønsker man naturligvis, at det, man leverer, er i overensstemmelse med det mål, der er sat, at man er en del af et fælleskab og forfølger en vision, man kan identificere sig med.

Betydningen af mellemlederens opgave med at skabe sammenhæng, retning og mening i dagligdagen kan ikke overvurderes. Arbejdet er for rigtig mange medarbejdere blevet en meget væsentlig del af deres liv og identitet, så hvis arbejdslivet mister sin mening og retning, forsvinder en væsentlig del af medarbejdernes livskvalitet. Mellemlederens evne og kompetence til at sætte retning, give mening og motivere medarbejderne er en afgørende forudsætning for den arbejdsglæde og begejstring, der skal være til stede i enhver virksomheden for at skabe succes.

Derfor er den moderne mellemleder en afgørende figur i de danske virksomheder – blandt andet som den, der binder virksomheden sammen, og den, der gennem medarbejderne får topledelsens visioner og strategi omsat til virkelighed.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen