Berlingske Business

Med eliten som forretningsmodel

billede

Den buldrende freelance-økonomi er grundlaget for 7N, der specialiserer sig i de dygtigste blandt en eftertragtet flok: IT-eksperter.

”Vi går efter eliten, de øverste 3 procent. Vi er som fodboldagenter, bare inden for teknologi.” Sådan lyder den korte version af 7Ns forretningsmodel, forklarer faglig direktør og Chief Competence Officer, Anders Søgaard. ”Vi giver kunderne adgang til et unikt netværk af ekstraordinære it-specialister. De fleste af vores kunder er virksomheder med store it-afdelinger og massive systemer. Her er der brug for de allerbedste,” siger Anders Søgaard.

Forstår eksperterne
Baggrunden er den boomende freelance-økonomi. Om fem år vil 40 procent af det amerikanske arbejdsmarked bestå af freelancere. Det er et af mange tal, der fortæller om et langt mere flydende og konkurrencepræget arbejdsmarked, som arbejdsgivere hurtigt må indrette sig på. Det gælder ikke mindst de attraktive profiler på markedet, it-eksperterne. Digital transformation og disruption kræver teknologiforståelse på et højt niveau, og for virksomhederne gælder det om at finde de bedste til jobbet. Det anerkendte tidsskrift Harvard Business Review har allerede udråbt ”data scientist” til det meste sexede job i det 21. århundrede.

”Vores vision er at hjælpe den enkelte freelancer til at blive endnu friere. Det kan vi gøre ved at overtage eller støtte de mange processer uden for selve opgaven. Blandt andet salg, efteruddannelse, strategi, supervision og administration. Vi leverer skræddersyet salg og ledelse til den enkelte. Ikke i form af diktater, men dialog og support. Det er derfor helt afgørende for vores forretning, at vi forstår eksperterne og deres vilkår i dagligdagen. Vi skal forstå dem fagligt og som mennesker, så vi kan træde til i alle situationer, inklusive kriser,” forklarer Anders Søgaard.

Sparring på tværs
’En anden komponent i strategien er ikke overraskende digitalisering, men teknologien skal gribes rigtigt an, understreger Anders Søgaard. ”I stedet for at genopfinde hjulet fokuserer vi meget på, hvordan vores eksisterende services kan gøres endnu bedre gennem digitalisering. Vi arbejder eksempelvis meget med virtuelle netværk, hvor freelancerne kan sparre med kolleger og få ny viden. Det er også med til at understrege fællesskabet på tværs af lande i 7N.”
Netop geografi er det tredje omdrejningspunkt i strategien hos 7N. ”Vores base og vigtigste marked er Danmark, men samtidig tænker vi også globalt. I og med vi kun går efter de øverste 3 procent i markedet, skal væksten hentes på en global skala. Lige nu har vi over 700 konsulenter i syv lande, inklusive offshorecentre i Polen og Indien.”

Fakta: Jagten på den hemmelige kode
Et af 7Ns vigtigste projekter slutter aldrig: Jagten på excellence, den perfekte it-ekspert.
”Vi arbejder konstant på at definere og udvikle ’good consulting behavior.’ Hvad gør de bedste så gode, og hvordan finder vi det?,” forklarer Anders Søgaard. Det er ikke de tekniske egenskaber, der er i centrum, men derimod de menneskelige af slagsen. ”At du er god til dit fag er uden diskussion. Men for at blive den bedste, skal du kunne fungere i en enhed, som på et fodboldhold. Måske som angriber, måske som defensiv midtbane. Det finder vi ud af sammen med virksomheden. Vi leder hele tiden efter det perfekte match, den hemmelige kode.”

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen