Berlingske Business

LOOP CITY - et unikt samarbejde om intelligent byudvikling langs letbanen

Topbillede

Hovedstadens Letbane er motoren bag LOOP CITY, et unikt samarbejde mellem 10 letbanekommuner, Region Hovedstaden og Erhvervsstyrelsen. Målet er sammen at udnytte letbanens potentiale og skabe intelligent byudvikling i LOOP CITYkommunerne langs Ring 3 til gavn for borgere og virk somheder.

Sponseret af Loop City

Af Ulla Baden og Peter Kenworthy, LOOP CITY

Hovedstadens Letbane er nu en realitet, og med sig bringer den vækst for milliarder. En rapport fra konsulenthuset Incentive viser, at der allerede er planlagt ejendomsinvesteringer for 32 mia. kr. langs letbanen, hvoraf de 1,7 mia. kr. allerede er investeret i forventning til den kommende letbane. Letbanen forventes at tiltrække 36.500 nye arbejdspladser og 32.000 nye borgere. Og langt mere vækst er sandsynligvis i vente. For erfaringer fra andre letbaner i for eksempel Bergen og London Docklands viser, at letbanen vil give investeringerne 8-20 gange igen, eller hvad der svarer til mellem 50 og 120 mia. kr.

LOOP CITY udnytter vækstpotentiale
For at udnytte det fulde potentiale for at skabe vækst, attraktive bysamfund, miljøvenlige trafi kløsninger og intelligent, digital infrastruktur langs den kommende letbane til gavn for borgere og virksomheder, er 10 kommuner gået sammen i et unikt og tæt samarbejde med Region Hovedstaden, Transport- og Bygningsministeriet og Erhvervsstyrelsen om fremsynet, strategisk planlægning og erhvervsudvikling i byområderne langs letbanen. Samarbejdet er døbt LOOP CITY efter den vision, som den internationalt anerkendte arkitekt Bjarke Ingels og hans medarbejdere i BIG udarbejdede i 2010 sammen med Realdania. Visionen, der siden har udviklet sig væsentligt, viser de enorme muligheder for udvikling af byområderne langs Ring 3, og blev kickstarten på hele LOOP CITY-samarbejdet.

– Hovedstadens Letbanen er det største og mest visionære projekt til at skabe vækst og udvikling siden fi ngerplanen og S-tognettet blev skabt. Derfor er det vigtigt, at vi samarbejder på tværs om at udnytte det fulde potentiale for vækst og intelligent byudvikling, som letbanen bringer med sig. Og det er det, vi gør i LOOP CITY, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse, der udover at være formand for det strategiske byudviklingssamarbejde LOOP CITY også er næstformand i Hovedstadens Letbanes bestyrelse.

Fælles løsninger på fælles udfordringer
– LOOP CITY er et unikt og enestående samarbejde, fordi det er lykkedes os at arbejde samme om at præge byudviklingen på tværs af statslige institutioner, 10 kommuner og en region med hver vores kultur og politiske ståsted. De udfordringer, som kommer af den enorme vækst, som letbanen bringer med sig, kan vi jo ikke løse alene hver især. De kan kun løses, hvis vi bruger
vores fælles ressourcer og styrker til at arbejde sammen henover kommunegrænserne.

I LOOP CITY arbejder vi strategisk og stærkt sammen om at skabe fælles løsninger på fælles udfordringer til gavn for alle vores borgere og virksomheder. Det sker gennem strategiske netværkssamarbejder med lokale virksomheder og offentlige arbejdspladser. Ligenu tester vi selvkørende busser til at køre passagerer mellem letbanestationerne, hjem og arbejde, digital infrastruktur med fi bernet, digital trafikafvikling og energieffektiv og intelligent LED- belysning, fortæller Trine Græse.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Offentlig Udvikling'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen