Berlingske Business

Ledelse og ansvar til debat i ­pop-up-butikker

Topbillede
PR-foto: Torkild Justesen, Direktør hos Lederne

På facaden står der ”Tag Ansvar”, når dørene i denne uge åbnes til en ny butik i centrum af Århus. I næste uge er der butiksåbning i Randers, og senere på efteråret bliver dørene blandt andet slået op til butikker i Esbjerg, Hillerød og Aalborg.

Af Lederne

Sponseret af Lederne

Fælles for alle butikkerne rundt omkring i Danmark er, at de danner rammen om debatter, diskussioner og videndeling om et af de helt centrale begrebet i moderne ledelse: Nemlig at tage ansvar.

Bag butiksåbningerne står Lederne, der i hele 2017 kører en kampagnet kaldet ”Tag Ansvar”. Når året er omme, er der i alt blevet åbnet Tag Ansvar-butikker i 13 byer plus en særudgave af butikken på Folkemødet på Bornholm.

- I Lederne tror vi fuldt og fast på, at ægte lederskab handler om at tage ansvar, og så gør det faktisk ikke så meget, om man er leder af titel eller blot i hjertet. For verden er fuld af udfordringer, som venter på en løsning. Det gælder de politiske systemer, som har svært ved at finde løsninger på de globale udfordringer. Det gælder vores arbejdsliv, hvor stress er blevet en folkesygdom, der truer vores arbejdsglæde. Men det gælder også os selv som individer, siger direktør hos Lederne Torkild Justesen om baggrunden for kampagnen.

I de enkelte pop-up-butikker rundt om i landets byer er emner som efteruddannelse, praktikpladser, frivillighed, mangfoldighed, stress, trivsel og ligestilling på arbejdspladserne sat til debat.
- Vi ved godt, at vi selvfølgelig ikke kan løse alle verdens problemer i løbet af en uge i Århus eller Hillerød. Men at tage ansvar starter hos den enkelte, og vi tror faktisk på, at hvis vi hver især tager et ekstra ansvar – eller i de mindste bliver vores ansvar bevidst – har vi alle mulighed for at gøre en forskel, siger direktøren.

Ledelse skaber stor værdi i samfundet, og derfor er det vigtigt at give unge mennesker en forståelse for, hvad ledelse går ud på.

Torkild Justesen, Direktør hos Lederne
DEL CITAT

Ledelse på skoleskemaet
Som en nyskabelse vil der i butikkerne i efteråret være åbent om formiddagen for elever fra de øverste klassetrin i folkeskolen samt elever fra erhvervsskoler og gymnasier. Skoleklasserne inviteres blandt andet med det formål at gøre flere unge interesserede i selv at blive ledere.

- Ledelse skaber stor værdi i samfundet, og derfor er det vigtigt at give unge mennesker en forståelse for, hvad ledelse går ud på. Vi håber at kunne inspirere de unge til at få lyst til at blive ledere i fremtiden. Vi har brug for dygtige ledere både ude på arbejdspladserne, men i høj grad også i civilsamfundet, som mange unge allerede er en del af for eksempel gennem deres fritidsinteresser, siger Torkild Justesen.

I butikkerne kommer eleverne til selv at prøve kræfter med rigtige ledelsesdilemmaer.

- Vi har lavet et dilemmaspil til eleverne med nogle ledelsesdilemmaer, som de unge kan genkende sig selv i. Dilemmaerne kommer til at handler om alt fra mødetider og prioriteringer til, hvordan man skaber gode relationer til andre mennesker, siger Torkild Justesen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Moderne Ledelse'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen