Berlingske Business

Lad os sammen gribe mulighederne!

Topbillede
PR-foto: Carsten Orth Gaarn-Larse, CEO i CLEAN – Danmarks grønne klynge

Af Carsten Orth Gaarn-Larsen, CEO i CLEAN – Danmarks grønne klynge

I Danmark er vi enige om vigtigheden af den grønne omstilling. Vi skal med snusfornuft fortsætte omstillingen af vort samfund – også når det kræver vedholdenhed og investeringsvilje. Forrige års vigtige resultat ved klimakonferencen COP21 i Paris satte en tyk streg under, at der er et kæmpe forretningsmæssigt potentiale for innovative grønne løsninger og energieffektive teknologier. Hvor danske virksomheder vel og mærke er med helt i front.

Verdens ledere og ikke mindst lederne af verdens store byer har indset, at realiseringen af de ambitiøse mål kun kommer til at ske, hvis erhvervslivet arbejder tæt sammen med offentlige aktører og beslutningstagere. Det er en god nyhed, at også investorerne har øget investeringsappetitten og afsat astronomiske summer til de rette ideer og løsninger.

Foregangslandet Danmark
Danmark har længe været et foregangsland, når det kommer til at tænke stort, tænke i helheder og ikke mindst tænke forretningsmæssigt i skabelsen af bæredygtige løsninger og produkter. Det er et mindset, som i den grad efterspørges på den globale scene, og som i Danmark blot ses som en naturlig del af vores grønne DNA.
Vi har sat baren højt. Gennem årene har vi udviklet et vidt forgrenet økosystem, som bringer meget forskelligartede parter sammen om formulering af de rette spørgsmål og svar - og ikke mindst konkretiseringen heraf. Allerhelst i noget, der giver en god forretning. Det er vi samlet set faktisk ret gode til.

Offentlig-privat samarbejde er vejen til mere vækst
Danmarks grønne klynge, CLEAN, er en af Europas største og mest ambitiøse klynger. Vi er en vigtig brik i det grønne økosystems ”infrastruktur”.
Her finder ambitiøse, nysgerrige virksomheder af alle størrelser sammen med kommuner, regioner og videninstitutioner om banebrydende ideer og projekter. Det kræver hårdt arbejde at realisere ideerne, for det er ikke let at bringe offentlige og private parter sammen. Værdier, mål og prioriteter er forskellige. Samarbejdet sker ikke af sig selv, og kæden kan nemt hoppe af.
Klyngers rolle er derfor central, fordi de kan bane vejen for tillid, dialog og fælles retning.
Danmark bugner af nye innovative, grønne løsninger og teknologier, som venter på at blive modnet i samarbejde med de rette parter – hjemme og i det store udland.
Vi har mulighederne, vi skal blot gribe ud efter dem.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen