Berlingske Business

Kontoransatte skriger efter ro: 86 pct. døjer med støj på jobbet

Kontor

Sociale medier, åbne kontorlandskaber, og folk der snakker højlydt forstyrrer os på jobbet som aldrig før. Stilhed og fordybelse er blevet den nye luksus på arbejdspladsen.

Hvis du synes, det er svært at fordybe dig i arbejdet på kontoret, så er du ikke alene. Åbne kontorer hvor medarbejdere står og diskuterer morgenmødet få meter fra kollegaernes arbejdsborde eller taler højlydt i telefon er dagligdag for mange kontoransatte. Problemet er blevet så grelt, at 86 pct. af medarbejderne i større danske virksomheder føler sig negativt påvirket af støj, viser en undersøgelse fra Userneeds.

Kombineret med et stigende forbrug af sociale medier - ikke mindst på arbejdspladsen - skaber det en usund cocktail af forstyrrelser, som vi aldrig har set før. Især går det ud over koncentration og produktivitet samt øger stress, viser forskning fra University of California fra 2007.

Situationen er velkendt for Henrik Pedersen og Michael Westh fra Ergotel A/S, som er distributør af støjreducerende headsets. Sammen hjælper de danske virksomheder med at dæmpe støjen, som ikke er blevet mindre med tiden:

»Det er et stort problem, som jeg oplever er stigende, fordi man især er begyndt på ‘hot desking’, hvor folk ikke har faste pladser, men kommer ind og sætter sig, hvor de vil i store kontormiljøer,« siger Ergotels direktør, Michael Westh, og forklarer, at flere virksomheder nu er på vej tilbage til de åbne kontorlandskaber efter en tid i små miljøer med støjvægge:

”Man gør det for at kunne interagere med kollegerne. Men nogle gange har vi mest brug for at koncentrere os, hvilket kan være svært i larmende omgivelser.”

Stilhed og fordybelse er den nye luksus på arbejdet
Når medarbejdere snakker løs i de åbne kontorer, så bliver lyden ofte forstærket af nogle ellers stolte, danske designtraditioner. Mange virksomheder gør nemlig en ære ud af at bruge materialer som parketgulve og glas, der kaster lyden rundt i lokalerne.

”Det er absolut ikke med til at reducere støjen,” siger Ergotels salgschef, Henrik Pedersen, og henviser til de 31 pct. af de danske kontorlandskaber, som består af åbne miljøer.

Det efterlader ikke blot mange kontoransatte i en situation, hvor stilhed og fordybelse er en sjælden luksus. Støjproblemet har nemlig også konsekvenser uden for arbejdspladsen:

”Når du taler i telefon med en callcenter-medarbejder og kan høre, at han er stresset og omgivet af en masse talende kolleger, så kan det give et negativt indtryk af virksomheden,” siger Michael Westh.

Intelligente høretelefoner dæmper støjen
Når støjen bliver for meget, vælger de fleste medarbejdere at lukke døren. I åbne kontormiljøer, hvor det ikke er muligt, er standard-reaktionen at tage høretelefoner på og høre musik for at signalere, at man er ‘optaget’.

Alligevel er det begrænset, hvor meget almindelige høretelefoner kan lukke støjen ude. Derfor vælger flere virksomheder at investere i intelligente headsets fra eksempelvis Plantronics, der er designet til en ny virkelighed på kontoret i dag.

Høretelefonerne dæmper støjen aktivt, mens mikrofonerne har indbygget støjreducerende teknologi. På den måde kan medarbejdere tale i selv støjende omgivelser uden at føle behov for at løfte stemmen. Og i den anden ende af røret lyder det som om, at medarbejderen sidder i et lukket kontor.

Endelig har de nyeste headsets indbygget sensorer, der mærker, når man tager dem af og derfor automatisk kan sætte musikken på pause. Ligeledes kan de forbindes trådløst med både computer, tablet, bordtelefon og smartphone samtidigt. På den måde tager de altid imod opkald, hvadenten de kommer fra Skype, Facetime eller fastnettelefonen.

”Headsettet er blevet til den intelligente enhed, der binder alle dine platforme sammen,” siger Michael Westh og tilføjer:

”Det er ikke den store investering for virksomhederne at gå over til støjreducerende headsets, men det er med til at gøre medarbejderne mere effektive.”

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen