Berlingske Business

Intelligent hjemmetræning og rehabilitering frigør ressourcer i danske kommuner

Topbillede
Foto: ICURA

Et nyt, intelligent træningssystem skaber mulighed for hjemmetræning med øget motivation og stor brugertilfredshed. Samtidig er ICURA et værktøj til rehabiliterende træning, hvor borgerens fysiske fremmøde til genoptræning kan minimeres, og borgeren kan dermed koncentrere energien om selve træningen. Disse positive effekter har gjort det digitale hjemmetræningssystem ICURA populært i en række danske kommuner – fra Holstebro i vest til København i øst.

Af Martin S. Hansen

Sponseret af ICURA

ICURA er et digitalt træningssystem, som skaber fleksible træningsvilkår for borgeren, der både kan træne hjemme, i skoven eller i frokostpausen på arbejdet. Systemet er udformet som en smartphone med tilhørende sensorer, der nemt og hurtigt spændes på kroppen. Mens brugeren træner, sendes de detaljerede oplysninger fra sensorerne trådløst til den lille ”ICURA-smartphone” og herfra direkte videre til den kommunale fysioterapeut, som sammen med borgeren kan følge borgerens træning/genoptræning på en pc eller tablet.

”Vi får et detaljeret indblik i både kvantiteten og kvaliteten af træningen, og vi kan se, at systemet virkelig motiverer borgerne til at få trænet. Og fordi vi har et direkte indblik i den daglige træning, kan vi for nogle patientgrupper minimere de kontrol- eller træningsbesøg, som tidligere har krævet ressourcer fra enten vores eget personale eller fra borgeren selv.”

Sådan fortæller Line Skou Seest, fysioterapeut og teamleder i Roskilde Kommune. Hun forklarer, at indsigten i borgernes træning også gør det lettere at skabe mere individuelle forløb. ICURA er skabt i to udgaver med forskellige spidskompetencer – en Trainer- og en Activity-model. Roskilde Kommune har mere end 20 af hver.

”Trainer anvender vi eksempelvis til knæ- og hoftepatienter. Hvis jeg har en borger, som når træningsmålene hver formiddag, kan jeg måske hæve barren og tilføje flere øvelser eller øge intensiteten for netop denne borgers forløb. På den måde har vi med ICURA adgang til nogle data, som vi kan bruge til at skabe mere sundhed i vores forløb med borgerne.”

Udviklet sammen med patienter og behandlere
ICURA er ikke blot navnet på træningssystemet. Det er også navnet på selskabet, som har udviklet systemet. Virksomheden har fra starten fokuseret på at udvikle deres produkter i samarbejde med patienter og professionelle behandlere i en række danske kommuner, fortæller Jakob Mandøe Nielsen, der er adm. direktør i ICURA.

”I og med vi har udviklet systemet sammen med de professionelle og patienter, har vi hele tiden haft  en fornemmelse af, hvordan vi skulle tilpasse systemet, så det skaber mest mulig værdi og brugerglæde.”
ICURA er udviklet og løbende tilpasset på baggrund af et forskningsstudie, hvor over 300 borgere sammenlignede ICURA med traditionel træning. Resultaterne viste en høj patienttilfredshed og mere fleksible og motiverende forløb for borgerne, der tager mere ejerskab for egen træning.

Jakob Mandøe Nielsen giver sit eget bud på, hvorfor virksomheden er lykkedes med at skabe et digitalt træningssystem, der motiverer bedre end et traditionelt træningsprogram printet på papir.

”Det har en betydning, at borgeren ved, at fysioterapeuten følger med i træningen. Derudover får brugeren den tilfredsstillelse at se effekten af træningen med det samme, og borgeren kan hele tiden følge, hvor langt man er i træningen. Det tror jeg gør en forskel for mange.”


Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Innovation i sundhedssektoren'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen