Berlingske Business

Fra forskningsprojekt til færdig løsning

Topbillede
Foto: Scanpix

For at udvikle en fælles løsning til liv- og pensionsselskaberne startede Edlund A/S et forskningsprojekt sammen med IT-Universitetet og Københavns Universitet. Resultatet blev til ACTULUS Portfolio Calculator som er en cloud-baseret løsning til regnskab, risiko og solvens.

Sponseret af ACTULUS

Af Lars Bennetzen

Det forskningsprojekt som Edlund A/S, IT-Universitetet og Københavns Universitet samarbejdede om fra 2011 til 2016 tog udgangspunkt i de udfordringer som EU-direktivet, Solvens II, gav branchen.

ACTULUS Portfolio Calculator er en løsning, der sikrer compliance i forhold til gældende og kommende lovgivning til opgørelse af regnskab, risiko og solvens og hvor man f.eks. kan se effekten af emulerede finanskriser.

”Samtidig er ACTULUS Portfolio Calculator en cloud-baseret løsning, hvilket betyder høj performance, automatiske opdateringer og alle driftsfordelene ved en cloud-tjeneste,” forklarer Kristian Juul Schomacker, Product Manager hos Edlund A/S.

Edlund gik sammen med IT-Universitetet og Københavns Universitet om at udvikle den software der skulle blive til ACTULUS Portfolio Calculator, en løsning til regnskab, risiko og solvens.
Det samarbejde blev til et forskningsprojekt der fik støtte fra Innovationsfonden, og som udover løsningen ACTULUS Portfolio Calculator mundede ud i flere PhD-afhandlinger.

ACTULUS Portfolio Calculator løser i dag langt flere opgaver end blot Solvens II. Det nye store fokusområde i ACTULUS Portfolio Calculator er fremregning af balancen - som også benævnes, som stokastiske scenarier eller projections. Det øger indsigten i virksomhedens forretning og giver mere valide data. Den nyudviklede funktionalitet giver mulighed for at matche forskellige aktivscenarier med passivberegningerne og skærper dermed fokus på risikostyring.

”Sammenlagt giver det virksomhedens ledelse et stærkt beslutningsgrundlag, som kan kvantificere effekten af kommende forretningsstrategier og lønsomhed. I dag, 1, 5 eller 10 år ud i fremtiden,” forklarer Kristian Juul Schomacker.

Et godt samarbejde
Forskningsprojektet sammen med IT-Universitetet og Københavns Universitet der sluttede for et år siden, har været et spændende samarbejde, hvor Edlund blandt andet har medvirket til forskellige videnskabelige artikler.

”Samarbejder med virksomheder som Edlund styrker vores institution. Det betyder at vores akademiske forskning bliver trykprøvet, og vi får den virkelige verden ind i projekterne. Samtidig er et samarbejde en fantastisk mulighed hos de studerende for at løse et problem i den virkelige verden,” siger Peter Sestoft, professor og institutleder for datalogi ved IT-Universitetet.

Mogens Steffensen, professor i livsforsikringsmatematik ved Københavns Universitet har også været glad for samarbejdet med Edlund, og mener at det er en god måde at få universitetets kompetencer ud i virkeligheden og fungere.


Kristian Juul Schomacker, Product Manager, Edlund A/S, Mogens Steffensen, Professor i livsforsikringsmatematik ved Københavns Universitet og Peter Sestoft, Professor og institutleder for datalogi ved IT-Universitetet.

”I samarbejdet med Edlund er det væsentligt, at det er et tværvidenskabeligt og tværfagligt projekt. Edlund er en tværfaglig men højtspecialiseret virksomhed, der udvikler software til et særligt domæne, nemlig pension,” siger Mogens Steffensen.

”De har nogle gode kompetencer og er super dygtige folk på alle punkter,” siger Peter Sestoft.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen