Berlingske Business

Forsikring mod fyring

Karriereguiden

Lønmodtagerne har for længst fået øjnene op for lønsikring som et sikkerhedsnet ved en eventuel afskedigelse. Men selv om privatøkonomien ikke bliver slået i stykker, kan selvtilliden godt få et hak, og forsikringen giver normalt ikke garanti for et nyt job. Hos Fri Forsikring og Krifa Forsikring forholder det sig imidlertid anderledes.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her

Af Katrine Krebs

Fri forsikring tilbyder gennem pengeinstitutter og forsikringsselskaber forsikring mod ledighed, og Krifa Forsikring gør det samme til medlemmerne af fagforbundet Krifa. Begge steder følger et outplacementforløb hos Job Vision automatisk med.

”Outplacement er en del af vores forsikring, fordi vi ved, at det virker. Den ledige får en positiv oplevelse og kommer hurtigt i nyt job. Som forsikringsselskab sparer det os lønsikringsudbetalinger, og kunderne kommer hurtigere i job igen. Vores motivation er, at vores kunder føler sig positivt behandlet og kommer godt videre,” fastslår direktøren for Fri Forsikring, Kurt Sørensen.

Flere forsikringsniveauer
”Over tid har vi lært, at det allervigtigste er at komme i et outplacementforløb umiddelbart efter en afskedigelse. En lønsikringskunde skal derfor melde det til os senest to uger efter opsigelsen. Omfanget af forløbet afhænger af den enkeltes forsikringsaftale,” forklarer Kurt Sørensen.

Afhængigt at lønniveau i nuværende ansættelse kan alle lønmodtagere tegne lønsikring op til 21.000 kroner om måneden oven i dagpengesatsen. Der er også mulighed for udvidede aftaler. For de større forsikringer omfatter outplacementforløbet både tilbud om personlig samtaler under ansættelse og efter opsigelse samt et reelt rekrutteringsforløb.

Outplacement er til alle
”Det er mig en gåde, at alle, der sælger lønsikringer, ikke har et outplacementforløb. Der er mange aktører fra a-kasser til pengeinstitutter. Ét er økonomi, men noget andet – og endnu vigtigere – er det menneskelige og langsigtede perspektiv. Målet
med outplacementforløbet fra Job Vision er at få opsagte i nyt job, inden de reelt bliver ledige,” forklarer Kurt Sørensen.

Krifa har tidligere ejet Job Vision, der i dag er en selvstændig virksomhed, hvor Fri Forsikring og Krifa Forsikring køber outplacementforløb for deres kunder.

”På grund af den tidligere forbindelse er samarbejdet naturligt opstået. Men det består, fordi de leverer gode resultater og flytter folk positivt. Hos A-kasse og andre instanser møder ledige et regelsæt og risiko for sanktioner. Hos Job Vision møder de en åben atmosfære, der sætter deres fremtid i fokus,” fortæller direktør Kurt Sørensen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Karriereguiden'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen