Berlingske Business

FinTech er en ny vej til vækst og arbejdspladser

billede

FinTech er en sammentrækning og kombination af finans - og teknologi. Helt nye tal fra Finextra viser, at FinTech iværksættere i 2015 sikrede sig funding for 13,8 milliarder dollars. Det er en fordobling siden 2014. Samtidig viser tal fra Storbritannien, at FinTech over en årrække har bidraget med 130.000 jobs.

Finansiel teknologisk innovation oplever i disse år en enorm interesse i takt med den digitale forandring af hele det finansielle udbud. Med god grund. Det er et område, der skaber resultater, konkurrencen er intens og at udviklingen går stærkt. FinTech er en ny vej til vækst og arbejdspladser.

FinTech har også erobret Danmark. Allerede i 2009 så organisationer og universiteter med Finansrådet og Finansforbundet i spidsen en ide i at gå sammen om at skubbe på udviklingen.  Samarbejdet om CFIR og Innovationsnetværket for Finans IT er vigtigt, fordi alle de store FinTech-centre har tætte samarbejder om uddannelse og iværksætteri med anerkendte universiteter.

Hvordan ser det så ud med FinTech i Danmark i dag? I efteråret 2015 stod en bred kreds af danske organisationer og virksomheder* bag en analyse. Analysen viser, at  FinTech i bred forstand bidrager til  både vækst innovation og beskæftigelse – små 15.000 videntunge jobs – og er altså større end energisektoren. Det gælder i første omgang de store etablerede virksomheder, der står for en stærk digital infrastruktur. Sammen med en stærk tradition for privat- offentligt samarbejde, en digitaliseringsparat befolkning, et godt erhvervsklima og en meget ”livable” by i København, er det gode argumenter for en international satsning. Analysen fandt dog også, at antallet af startups kunne være højere og anbefalede en række konkrete initiativer til at understøtte udviklingen af et aktivt FinTech miljø, herunder etablering af en fælles fysisk lokalitet – et kontorfællesskab.

Offentlig opbakning om rammevilkår og muligheder er en afgørende faktor for hurtig udvikling. Derfor er det positivt, at Københavns Kommune har engageret sig i området, og at erhvervs- og vækstministeriet ved åbningen af Startup Weekend FinTech den 4. marts så muligheder i sektorens bidrag til vækst og digitalisering, og åbnede for en dialog om regulering og rammevilkår for FinTech.

CFIRs Startup Weekend FinTech er netop et initiativ, der kan være med til at øge antallet af startups. At dømme ud fra interessen for den tredje Startup Weekend FinTech, der blev afholdt den 4.-6. marts 2016, breder interessen for FinTech sig blandt entreprenører. De 80 pladser var solgt fire uger før start og flere af holdene har allerede besluttet sig for at arbejde videre med deres idéer.

Betalingsområdet har været banebrydende for FinTech og om kort tid ankommer hele den europæiske betalingsindustri til København, når Money20/20 Europe afholdes for første gang.  Over 3000 talere og gæster på højt niveau kommer til at diskutere tendenser og se præsentationer fra en lang række af spændende internationale FinTech startups. Det er en enestående mulighed for at vise Danmarks talent frem i Københavns åbne rammer og en vigtig begivenhed for hele FinTech området.

Parterne bag projektet er Københavns Kommune, Finansforbundet, Finansrådet, DJØF, Nets, BEC, Saxo Bank og CFIR.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen