Berlingske Business

EU-persondataforordningen: Lad CRM-systemet holde styr på dine samtykker

billede

Kravene til, hvilke typer af persondata der indsamles, hvem der kan foretage behandling af disse data og til hvilket formål, øges med den nye persondataforordning. Men det kan styres via ­
CRM-systemet.

Et samtykke fra en kunde til behandling af personoplysninger skal være frivilligt, specifikt og informeret. Det betyder, at du som virksomhed tydeligt skal informere om, hvilke informationer I indsamler, hvem der bruger disse data, og hvad de skal bruges til.

Samtidig skal den dataansvarlige kunne dokumentere, at et samtykke er givet specifikt til at behandle personoplysninger. Samtykket skal derudover kunne adskilles fra andre vilkår. Det er f.eks. ikke længere gyldigt, at skrive samtykket ind under generelle brugervilkår.

”Det er vigtigt at sikre sig, at virksomhederne har samtykker fra deres kunder i det rigtige format, så det hurtigt og enkelt kan findes, hvis der bliver spurgt om det. Og her vil CRM-systemerne være præcis den platform, hvor man naturligt kan have den information om sine kunder og mulige kunder fra,” siger Nikolaj Takla, adm. direktør i Lundalogik.

Book en personlig demo af Lime CRM-systemet

Et samtykke skal løbende opdateres
Hvis et af de forhold, som samtykket bygger på, eksempelvis formålet eller typen af behandling, ændres, skal der indhentes et nyt samtykke.
Det betyder, at du som virksomhed skal sørge for, at brugerne giver nyt samtykke, hver gang der opdateres noget på hjemmesiden eller i et bestemt software, som gør, at databrugen ændres. Faktisk må man ikke tage hjemmeside eller software, der opsamler persondata, i brug, før der er tilknyttet et opdateret samtykke fra den enkelte bruger.

”Reglerne for samtykke bliver mere komplicerede, og der stilles langt større krav til dokumentation. Som virksomhed bør du derfor allerede nu sørge for, at dit CRM-system kan håndtere samtykkereglerne fra både potentielle som eksisterende kunder,” udtaler Nikolaj Takla.
Han understreger dog også, at systemer alene ikke gør forskellen. Det er derfor vigtigt, at medarbejderne i især salgs- og marketingfunktionerne er med til at sikre, at samtykkereglerne overholdes i det daglige.

Her er materialet, der gør dig til CRM-ekspert

”Med de nye regler får kunderne mere magt over deres data, og derfor er det vigtigt, at organisationen er klar til at kunne håndtere de øgede krav til fleksibilitet og dokumentation omkring samtykker,” siger Nikolaj Takla.

Læs mere om Lundalogik

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen