Berlingske Business

Ejerskifteforsikringen er dit sikkerhedsnet

Topbillede
Adm. direktør Finn ­Fabricius, Frida ­Forsikring Agentur, der er specialiseret i ­ejerskifte- og byggeskadeforsikring. PR-foto

Som køber af fast ejendom er ejerskifte og byggeskadeforsikringen dit sikkerhedsnet. Men det er komplekst farvand at navigere i. Tilstandsrapporter og byggeskadeforsikringer, er et fast element i de fleste hushandler for at undgå stridigheder, ubehagelige udfordringer og uventede udgifter.

Sponseret af FRIDA Forsikring

Af Malene Bentzen

”Med en udfærdiget tilstandsrapport, el-rapport og tilbuddet om at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring, er sælger frigjort for sit økonomiske ansvar i forbindelse med skjulte skader, fejl og mangler ved ejendommen. Som køber er det altså dig, der kan komme til at stå med udfordringerne, og derfor vil jeg altid anbefale en ejerskifteforsikring,” siger Finn Fabricius, der er adm. direktør i Frida Forsikring.

Frida Forsikring er primært underleverandør af ejerskifte og byggeskadeforsikringer til en lang række forsikringsselskaber og samarbejder også med mange ejendomsmæglere, advokater, entreprenører og andre aktører på ejendomsmarkedet. – ”Derfor foretrækker mange forsikringsselskaber at bruge os som underleverandør” forklarer Finn Fabricius.

Frida Forsikring tegner ejerskifte og byggeskadeforsikringen, og håndterer alle sager, hvis der viser sig at være skader på det købte hus, nyt som gammelt. Frida Forsikring udbetaler som udgangspunkt erstatning, uanset hvem der bærer skylden for skaden. ”Hvis tilstandsrapporten er udfærdiget mangelfuldt, går vi tilbage til den byggesagkyndige og stiller vedkommende til ansvar” – forklarer Finn Fabricius og fortsætter.

”For boligejerne betyder det i praksis ikke så meget, for de får deres penge uanset hvad. Som en bonus slipper de for selvrisikoen i den slags sager”.

Husk sikkerhedsnettet
Selvrisikoen på en ejerskifteforsikring er med 5000 kroner, relativ høj sammenlignet med andre forsikringer. Finn Fabricius forklarer hvorfor: ”En ejerskifteforsikring er ikke beregnet til småskader. Den er til mere alvorlige sager. Fast ejendom er ofte dit livs største investering, så husk sikkerhedsnettet,” siger Finn Fabricius. Ifølge Frida Forsikrings opgørelse over skadesager, er de største syndere vand- og el-skader.

”Et nyere badeværelse kan tage sig godt ud, men det kan mangle vådrumssikring, faldet kan være helt forkert, eller der kan gemme sig en gammel rørskade under gulvet. Den slags er umuligt at se med det blotte øje, men kan medføre store skader på sigt,” eksemplificerer Finn Fabricius.

En ejerskifte­forsikring er ikke beregnet til småskader. Den er til mere alvorlige sager. Fast ejendom er ofte dit livs største investering, så husk sikkerhedsnettet.

Finn Fabricius, Adm. direktør, Frida Forsikring
DEL CITAT

Skjulte skader i boligen kan hurtigt udvikle sit til en dyr fornøjelse
Derfor tegner langt de fleste heldigvis i dag ejerskifteforsikring i forbindelse med handel af et brugt hus. Til nybyggede huse giver den obligatoriske byggeskadeforsikring ejeren sikkerhed for udbedring af de store skader. Begge forsikringer skaber store fordele for forsikringstageren, og de er i langt de fleste tilfælde en uundværlig del af enhver ejendomshandel.

Byggeskadeforsikringen skal gennemføre to eftersyn af boligen indenfor de første 5 år efter aflevering af byggeriet. Eftersynsrapporterne sikrer den nye ejer af boligen mod væsentlige skader, som følge af eksempelvis konstruktionsfejl opstået under byggeriet.

”Er der tale om større ting, bliver byggeselskabet bedt om at udbedre skaden, og i tilfælde hvor byggeselskabet ikke kan eller vil, betaler forsikringen,” siger Finn Fabricius, der beskriver ejerskifteforsikring og byggeskadeforsikring som ”bror og søster”, fordi begge forsikringer er komplekse forbrugerprodukter til huse.

Sæt dig grundigt ind i tilstandsrapporterne
Erstatningen i ejerskifteforsikringssager spænder fra få tusinder til millioner, så der kan stå meget på spil for en boligejer. ”Vi skal altid kunne forklare vores beslutninger, og det øver vi os i hver eneste dag. Vi gør, hvad vi kan for at behandle sagerne korrekt, og at der aldrig er nogen, der bliver snydt,” lover adm. direktør Finn Fabricius. Ind ­imellem bliver købere dog skuffede. Derfor anbefaler Frida Forsikring at sætte sig grundigt ind i tilstandsrapporterne og gerne gennemgå huset med en byggesagkyndig, inden slutsedlen underskrives.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Forsikring og Pension'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen