Berlingske Business

Digitalisering i øjenhøjde

billede

Disruption, digitalisering, digital transformation. Kært barn har mange navne. Sikkert er, at ønsket om at digitalisere ikke kun de interne forretningsprocesser, men også at skabe nye forretningsmodeller ud mod kunder og samarbejdspartnere står højt på mange virksomheders strategiske investeringsagenda.

Af Herbert Nathan

Vi bevæger os med hastige skridt mod en verden, hvor alle enheder vil indeholde digital teknologi, som kan kommunikere og vi kommer til at opleve et ubegrænset antal devices, som vil kunne sende og modtage information. Dette vil influere såvel i vores private som i vores professionelle sfære. Vi vil være i stand til at kunne følge vores kunder, vores produkter, vores leverandører, vores medarbejdere 24/7 – anywhere anytime. Dette giver ekstremt mange forretningsmuligheder, men det er ikke en enkel øvelse, og der er naturligvis også udfordringer forbundet med dette.

Artiklen fortsætter under billedet
billede
Herbert Nathan

Vi kommer til at se løsninger i skyen, hvor brugerinterfacet er vores mobiltelefon, vores briller, ur, indbygget chips i kroppen, eller anden mobil device. Kun fantasien sætter grænsen. Men i sidste ende havner det hele – helt lavpraktisk – i vores forretningssystemer – ERP, økonomisystem, ordre- og lagersystem, leverandørsystem. Det hele skal hænge sammen i en samlet forretningsproces, som giver den ønskede effektivitet og gennemsigtighed.
Følgende spørgsmål rejser sig som følge heraf: Hvordan sikrer virksomheden sig den ønskede forretningsagilitet? Hvad kan man i moderne ERP-systemer, uden at det bliver en kolos om benene? Og hvor langt kan man egentlig komme i sin digitaliseringsrejse med ERP? Skal man vælge en kombination af ERP og best-of-breed? Og i givet fald, hvad skal man vælge til hvad? Hvilke er de markedsledende systemer? Hvor er de typiske grænsesnit? Og hvilken leverandør skal man vælge? Hvordan skal man orkestrere sine IT-investeringer og de mange – ofte modsat rettede - ønsker fra såvel forretningen og IT? Hvordan får vi opsamlet alle disse mange data? Hvordan får man styr på sikkerheden?

Alle disse spørgsmål – og mange flere - er det, som Forretningssystemer2016 handler om. Vi anstrenger os for at få det hele ned på jorden. Vi kalder det ”digitalisering i øjenhøjde”.

Digitaliseringen har også påvirket leverandørmarkedet, og vi ser mange forandringer, som man som køber skal være opmærksom på, såfremt man har visionære planer for sin digitaliseringsrejse – eller ”blot” har behov for at opgradere sit ERP-system.  Mange leverandører har over de seneste år foretaget en større omskrivning af deres systemer for at imødekomme nye teknologiske krav fx cloud, mobilitet, forbedrede brugergrænseflader, sociale medier, business intelligence mm. Der er fortsat mange systemer og leverandører på markedet, og den konsolidering, som vi har set på såvel system og partnersiden, vil fortsætte. De store bliver større – og som en konsekvens af dette vil nye opstå. På partnersiden vil specialiseringen fortsætte, og der vil blive yderligere arbejdet på at skabe ekstra værdi med såvel egne løsningsudbud, branchefokusering samt implementeringsmetoder. Samtidig stiller de store leverandører større og større krav til partnernes kompetencer, som gør det sværere at være helt lille spiller.

Markedet er fortsat uigennemsigtigt – og der er mange at vælge imellem såvel på system som på partnersiden. Man skal tænke sig godt om, inden man investerer i nye systemer, og valget, man foretager sig, vil have betydning mange år frem.

Forretningssystemer-konferencen er med til at skabe den ønskede gennemsigtighed. Med mere end 40 forskellige leverandører, tilsvarende antal foredrag og mulighed for at møde uvildige rådgivere vil man som deltager i Forretningssystemer2016 blive klædt lidt bedre på til at træffe de nødvendige strategiske beslutninger.

Vi ser frem til at byde dig velkommen på Forretningssystemer2016 og således møde dig i øjenhøjde.

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen