Berlingske Business

Detail-trends: Kunden i centrum og salg over mobilen

Topbillede
Foto: Scanpix

Selvom teknologiske trends dominerer detailevolutionen er vigtigheden af menneskecentreret design altoverskyggende. Kunden er i centrum. Det viser en analyse af digitale trends inden for detail 2017.

Af Simone Okkels

Sponseret af Adobe

Der er ingen tvivl om, hvem der er i fokus, når vi taler fremtiden for detailhandlen: kunden. Det er kunden, der er centrum for de trends, som spiller og kommer til at spille en stor rolle for de store såvel som de små inden for detail.

“Kundeoplevelsen er drivkraften for de nye detailstrategier. Det er det vigtigste fokusområde overhovedet. For nogle år siden talte man om kundeloyalitet og loyalitetsprogrammer. Men kundeoplevelsen er det nye kundeloyalitet. Man skal levere en personlig og relevant oplevelse for kunden igennem samtlige kontaktpunkter,” fortæller Richard Armitage, Senior Digital Business Leader i Adobe.

Her ser han især to områder, der skiller sig ud; mobile og personalisering, altså hvor data bliver brugt smart. Det er ifølge Richard Armitage de to teknologier, der gør det muligt for detailhandlen at levere personlige oplevelser over hele linjen fra app og online til instore, og som vil ændre mange aspekter ved, hvordan vi i dag tænker detail.

Det fysiske skal kobles til det digitale
Tal viser, at detailhandlen har forstået vigtigheden af at indrette sig efter den nye virkelighed. Ifølge analysen Digital Intelligence Briefing: 2017 Digital Trends in Retail, som har fået svar fra over 14.000 udbydere over flere sektorer, er målretning og personalisering en af top3-prioriteterne hos en tredjedel af deltagerne. Derudover svarer 62 procent, at de vil øge deres investeringer i mobile i 2017, mens 98 procent af detailhandlen mener, det er vigtigt at forstå, hvordan brugere benytter mobile enheder til at undersøge og købe produkter.

“Der vil ske åbenbare ændringer ved de fysiske butikker. De vil skulle investere mere i instore og lære at bruge de nye teknologier. Der er ikke tale om, at den ene udkonkurrerer den anden. De fysiske butikker skal samarbejde med den digitale udvikling,” siger Richard Armitage.

Click n collect, altså hvor kunden handler på nettet, men henter varerne i butikken, vil blive mere udbredt. Virtuelle lag vil blive lagt over butikken gennem virtual reality (VR) og augmented reality (AR) så man kan se varerne i sit hus eller prøve tøjet på, uden faktisk at gøre det. Alt sammen for at gøre shoppeoplevelsen nemmere og sjovere for kunden.

Prisen er ikke længere det vigtigste parameter
Derfor vil man se, at konkurrencen i fremtiden bliver på mere end pris. Det bliver i høj grad også på kundeoplevelsen, der bliver sat ind. Ifølge analysen vil 34 procent adskille sig fra konkurrenter på dette parameter, hvor kun syv procent peger på prisen.

Kundeoplevelsen er altså ikke længere lineær og fysiske butikker kan ikke stå alene uden en digital profil af den ene eller den anden art.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Fremtidens Detail'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen