Berlingske Business

Det er en rejse uden ende

Topbillede
»Vi er der, hvor det er gået op for virksomhederne, at det er et afgørende konkurrenceparameter.« siger Anton Therkildsen, CSO, GlobalConnect. Foto: GlobalConnect

Når man i dag taler om digital transformation, taler man om et grundlæggende konkurrenceparameter for nutidens og fremtidens virksomheder. For at lykkes med digital transformation, skal det tænkes ind i alle dele af ens forretning.

Sponseret af GlobalConnect

Det ligger næsten i ordet. Transformation. At der er tale om en gennemgående ændring. Når der i disse år er fokus på digital transformation, er der altså tale om en ændring af hele måden, man driver virksomhed på. Fra top til bund og ud i alle kanter af virksomheden.

»Vi er der, hvor det er gået op for virksomhederne, at det er et afgørende konkurrenceparameter. Det er noget, man aldrig helt når i mål med, fordi platformene og teknologierne hele tiden udvikler sig. Og derfor er det en kulturel omvæltning i virksomheden, at man skal være med på beatet og konstant kunne tilpasse sig de nye markedsvilkår,« fortæller Anton Therkildsen, CSO for it-infrastruktur- og it-outsourcingvirksomheden GlobalConnect.

Digital transformation er en rød tråd i virksomheden
Det er især behovet for at styrke ens konkurrencefordele, der skal være motiverende for, at man investerer i digital transformation. Ud fra data kan man forbedre sine ledelsesbeslutninger, aflæse trends og få live information om ens branche. Men når digital transformation ikke lykkes, er det ofte, fordi virksomhederne ikke tænker investeringen holistisk.

»Digital transformation er en god mulighed for at løbe virksomhedens processer igennem fra top til tå og udviske siloerne. Transformationen skal ikke tænkes isoleret. Det er en stor kulturel omvæltning. Medarbejderes funktioner risikerer at blive ændret, og så er det vigtigt at have ledelsens opbakning til, hvordan man skal adressere det og hele tiden forventningsafstemme med medarbejderne. Digital transformation er ikke bare en ændring fra i dag til i morgen, det er en rejse uden ende,« siger Anton Therkildsen.

Gode eksempler på succesfulde digitale transformationer ser vi i bygge- og shippingbranchen. I den første har en meget fysisk branche taget digitaliseringen til sig lige fra projektfasen med bl.a. virtual reality til udførelsesfasen med digitalisering af byggepladsens arbejdsgange. Og inden for shipping gennemsyrer det måden, man arbejder på; digital transformation har optimeret forretningsprocesserne og gjort en meget kompleks branche mere forudsigelig.

»Det er vigtigt, at man er åben over for nye teknologiske muligheder. Det kan være alt fra sociale medier til blockchain. Man bliver nødt til at holde sig opdateret på tingene og tænke digital transformation som en rød tråd igennem hele sin virksomhed,« siger Anton Therkildsen.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen