Berlingske Business

De får flere kvinder til tops

Topbillede
PR foto: Danish Diversity Council

Det er stærke spillere, der sidder rundt om bordet i DDC (Danish Diversity Council), men de har også en stor opgave foran sig. Danmark er på topledelsesniveau stadig voldsomt bagud med ligestillingen, og det vil DDC rette op på gennem handling.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her

Af Katrine Krebs

Tallene taler for sig selv. Kvinderne er repræsenteret med cirka ni procent i virksomhedernes bestyrelser og besidder 28 procent af lederstillingerne. Det placerer Danmark på en 63. plads ud af 126 lande. Kilde: International Labour Organization Report.

”Vi ved, hvad udfordringen er. Nu skal vi løse den. Der er blevet talt længe nok – vi er nødt til at handle,” lyder den klare udmelding fra Tine Arentsen Willumsen.

Målet er at fremtidssikre forretningen
Tine Arentsen Willumsen er initiativtager til DDC, der er en erhvervsalliance. De første deltagende virksomhederne er McKinsey & Company, Maersk, PwC, Tryg, Coloplast og Gorrissen Federspiel samt institutionerne Dansk Erhverv, Board Network og AVT Business School. Og DDC har plads til flere.

”Så tunge spillere sidder kun med ved bordet, fordi diverstitet er god business. Virksomhederne forholder sig til, hvad der skal til for at fremtidssikre forretningen,” fortæller Tine Arentsen Willumsen.

Omfanget af facts, der dokumenterer den økonomiske gevinst og forøget innovation ved flere kvinder på topledelsesniveau skaber behov for handling. I takt med at kvinderne bliver mere veluddannede, stiger deres købekraft og forbrugermagt. Det øger behovet for at rette produkter og markedsføring mod kvinderne, og som følge deraf også inkludere kvinder i ledelsesbeslutningerne.

Kvinderne bliver gjort klar
Et af de afgørende initiativer igangsat af DDC er et skræddersyet masterprogram for virksomhedernes  kvindelige ledere.

”Vi sætter ind, hvor der er et behov. Der mangler ikke ligefrem mænd på direktionsgangene. Derfor har vi skabt dette forløb til potentielle kvindelige ledere, der allerede performer på højt niveau,” forklarer Tine Arentsen Willumsen.

Women’s Leadership Program er et internationale uddannelsesforløb skabt i samarbejde med AVT Business School. Partnerne i DDC har udvalgt deltagerne, der får Master Classes på MBA niveau i Danmark med professorer fra blandt andet Harvard, HEC, Oxford og Singularity University.

Så tunge spillere sidder kun med ved bordet, fordi diversitet er god business. Virksomhederne forholder sig til, hvad der skal til for at fremtidssikre forretningen.

Tine Arentsen Willumsen
DEL CITAT

Som et vigtigt element i uddannelsen deltager kvinderne også i et Cross Industry Mentor Program, hvor alle får erfarne kvindelige og mandlige erhvervschefer som mentorer.

”Med Women’s Leadership Program gør vi gode intentioner til action. Det tager også livet af det slidte argument om, at der mangler kandidater til de tunge poster. Vi skal nok sørge for, at der over de næste år bliver en mere fyldt pipline med meget kompetente kvindelige kandidater til både bestyrelser og de øverste ledelsesstillinger,” garanterer Tine Arentsen Willumsen.

Udvikling kræver investering
Den skæve kønsfordeling i danske bestyrelser og ledelseskredse, beskyldninger om udokumenteret effekt, samt manglen på stærke kvindelige kandidater er nogle af de kræfter, som Danish Diversity Council og Tine Arentsen Willumsen kæmper imod.

”Jeg har altid tænkt, at lighed er en fødselsret, men med årene har jeg måtte erkende, at det er det ikke. Det er desværre ikke noget, vi er givet. Det er noget, vi må tage,” siger den kvindelige CEO.

20 år i udlandet og erfaring som blandt andet global eksportchef har lært Tine Arentsen Willumsen, at udvikling tager tid. Og eksempler har hun nok af.

”Lad os forestille os en stor virksomhed, der ønsker at indtage det kinesiske marked. Det kommer altså ikke af sig selv! Det kræver både tid, tilstedeværelse og kulturel indsigt. Opret et kontor, ansæt kinesere og sæt fem til ti år af til at få etableret din forretning. Så får du måske succes,” opremser Tine Arentsen Willumsen og fortsætter:

”Det er det samme med kvinder i toppen af dansk erhvervsliv. Det kræver tid, fokuseret udvikling og en dybere forståelse. Sæt kvinderne på posterne, lad dem gøre det på deres måde og lad dem få tiden til det. Så kommer resultaterne”.

 

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Kvinder og Ledelse'. Se alle artikler her

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen