Berlingske Business

Brian Mikkelsen: Digitalisering er min topprioritet

Topbillede
Arkivfoto Scanpix

Danmark kan omstille sig hurtigt og få gavn af alle de muligheder, som digitaliseringen åbner. Derfor skal der turbo på den digitale omstilling, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Af Rune Fick Hansen, IT-Branchen

Hvis man søger på ordene ”digital” og ”ny teknologi” i regeringsgrundlaget, så optræder de tilsammen 43 gange. For erhvervsminister Brian Mikkelsen understreger det pointen om, at denne regering vil være en digital regering og gribe det store potentiale, som ligger i de nye teknologier.

”Da jeg i 2010-2011 var økonomi- og erhvervsminister, var tanken om at kunne betale med sin telefon i supermarkedet meget fjern. Og da jeg i 1994 for første gang blev valgt ind i Folketinget, var der ikke computer på de kontorer, vi som folketingsmedlemmer fik stillet til rådighed. Udviklingen går lynhurtigt, og her har Danmark gode muligheder for at udnytte digitaliseringen. Derfor er digitalisering min topprioritet i 2017, og vi lægger i regeringen op til en ambitiøs, flerstrenget indsats for, at Danmark kan blive en vinder i den digitale omstilling,” siger Brian Mikkelsen.

Blandt flere initiativer vil Brian Mikkelsen fremlægge en digital vækststrategi for Danmark, som bl.a. skal bygge på anbefalinger fra Digitalt Vækstpanel. Flere analyser viser, at Danmark har været et af de mest digitaliserede samfund i verden i en årrække, men samtidig rykker andre lande kraftigt på den digitale dagsorden.

”Vi skal handle og rykke, så vi ikke risikerer at blive overhalet indenom af flere andre lande, hvor brugen af de nyeste teknologier går hurtigt,” siger Brian Mikkelsen og uddyber:

”I Danmark har digitale virksomheder højere produktivitet end mindre digitale virksomheder. Med andre ord så producerer de virksomheder, som har flest digitale teknologier, mere pr. ansat end de øvrige virksomheder. Så virksomhederne har altså en økonomisk gulerod i at omstille sig digitalt, og man vil også se, at teknologien vil åbne helt nye forretningsmuligheder, som vi ikke kender i dag.”

Derudover påpeger Brian Mikkelsen, at digitaliseringen også medfører fordele og muligheder i resten af samfundet i form af fx bedre miljø, mere sikker trafik og produkter, som gør hverdagen lettere for danskerne.

En af de udfordringer, Brian Mikkelsen har fokus på, er de små- og mellemstore virksomheder, der er langt mindre digitale og oplever de største udfordringer. Fx anvender meget få virksomheder nyere digitale teknologier som Big Data. Samtidig tilbyder relativt få SMV’erne deres ansatte en digital opkvalificering.

En politisk indsats fra regeringen skal derfor også have fokus på SMV-udfordringen, og hvordan man sikrer de nødvendige kompetencer ved omstillingen til et digitalt samfund.

”For at virksomhederne og samfundet kan udnytte de nye teknologiske og digitale vækstmuligheder, er der behov for et løft af hele den nuværende og kommende arbejdsstyrkes digitale og tekniske kompetencer. En af de ting, vi konkret overvejer, er at etablere en såkaldt teknologi-pagt, der skal fremme flere digitale og teknologiske kompetencer i befolkningen,” siger Brian Mikkelsen, der i februar tager til Holland for at høre om deres erfaringer med at etablere en teknologi-pagt og få mere viden om, hvad de har gjort, og hvad der har virket for dem.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Danske pensionsselskaber kan lige nu fortælle om afkast, der ligger og svinger i størrelsesordenen 0-3 pct. Det er langt fra sidste års to-cifrede gevinster, men der er en gode forklaringer på, at afk...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen