Berlingske Business

Axel Towers melder tæt på fuldt hus

Topbillede
De virksomheder – også butikker og restauranter – der flytter ind i Axel Towers, skal lære at tænke i runde former ved indretningen. Foto: Scanpix

Der er fundet lejere til næsten alle kontorer i det spektakulære byggeri. Det lover godt for lignende projekter, blandt andet Postgrunden og BLOX, der er undervejs i Københavns centrum.

Af Sten Thorup Kristensen

ATP Ejendomme kan ånde lettet op: Når det ikoniske nybyggeri Axel Towers åbner om få måneder, bliver det uden tomgang af betydning i de 19.000 kontorkvadratmeter. 90 procent af dem er udlejede, så selskabet nu kan koncentrere sig om også at få udlejet stedets butikker og restauranter.

Umiddelbart kunne udlejningsopgaven måske virke overskuelig. Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel har allerede inden byggestart tegnet sig som hovedlejer og tager 14.000 kvadratmeter. Og både ejendommens beliggenhed og arkitektur vækker naturligvis interesse.

Når der er alligevel var lidt spænding – også for nogle af de andre ejendomsselskaber, der skal til at bygge i det absolutte centrum af København – skyldes det, at Axel Towers på flere måder står for noget nyt og eksperimenterende.

”Inspirationen til Axel Towers har vi fundet i finanscentre i byer som London og New York, hvor kontorejendomme smelter sammen med butikker, restauranter og barer. Det giver en helt anden stemning i og omkring bygningerne, og det er præcist den stemning og dynamik, som vores lejere har søgt efter og nu fundet hos os,” siger vicedirektør Lars Gøtke fra ATP Ejendomme.

Niveauet skal løftes
”Det er et anderledes produkt på den måde, at det er et hus med organiske former. Det skal man både som udlejer og som bruger kunne forstå. Mange gange tænker i firkanter, og nu skal man så tænke i runde former. Det gør en forskel, både for kontorer og butikker,” fortsætter Lars Gøtke.

Kunsten bliver nu at sammensætte et miks af butikker og restauranter, som kan opfylde ambitionen om at skabe en dynamik, både indadtil i forhold til kontorlejerne og udadtil i forhold til de forbipasserende.

Peter Beier Chokolade og Klarlund, som sælger ure og smykker, er allerede på listen, og det signalerer, at man går efter et meget andet segment end det, man kendte fra Scala, som før lå på grunden.

”Vi vil gerne være med til at løfte den del af byen op på et højere niveau, end den har haft i mange år. Det skal de lejere, vi får ind, bidrage til. Så det skal ikke være grillbarer – det skal være nogle forretninger og koncepter, der ligger i den højere ende,” siger Lars Gøtke.

Ikoniske nybyggerier
Blandt kontorlejerne finder man kapitalforvalteren T. Rowe Price, Better Energy, som forvalter investeringer i vedvarende energi, og ejendomsselskabet CORE Property Management.

En række nuværende og kommende naboer kan interesseret følge med i, hvordan det går med Axel Towers. Det gælder blandt andet DI, der har sit domicil på den anden side af Vesterbrogade. Denne ejendom blev gennemrenoveret og udvidet for få år siden, men i hvert fald i starten var det en udfordring at finde gode lejere til butikkerne i gadeplan, selv om man befinder sig blot få hundrede meter fra Strøget. DI kan håbe, at Axel Towers giver et boost til området.

Også for Danica, der skal i gang med at bygge på Postgrunden, og for Realdania, der om godt et år indvier BLOX på Christians Brygge, er det interessant, hvordan det går med at skabe en harmonisk enhed af kontorer, butikker og restauranter i ikoniske nybyggerier.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

De første kvartalsregnskaber, primært fra USA, der tegner en fortsættelse af billedet for 2017-billedet, både når det handler om teknologiorienterede forbrugsselskaber som Netflix og traditionelle sel...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen