Berlingske Business

220 skobutikker vælger ét samlet IT-system

billede

Shoe-d-vision, der er central indkøbsorganisation for skokæderne Skoringen, zjoos samt en række ECCO-shops i Danmark og Norge, har indgået aftale med nordiske Visma Software og partneren Amesto om et nyt, fælles økonomisystem.

Kampen om kunderne i detailhandelen øges dag for dag. For at styrke sin position og ruste sig til fremtiden har 220 skobutikker i Danmark og Norge nu valgt ét fælles økonomisystem, der skal kunne vokse med butikkerne og kædens centrale indkøbsfunktion.

Shoe-d-vision er central indkøbs- og markedsføringsorganisation for skokæderne Skoringen, zjoos samt en række ECCO-shops i Danmark og Norge. Detailhandelskæden opererer i et stærkt konkurrencepræget marked med stigende nethandel, der også omfatter store udenlandske aktører.

  • Det er vores ambition at tage kampen op og styrke vores position på markedet. Vi investerer derfor massivt i butikkerne og i forretningsunderstøttende tiltag, herunder vores vitale IT-systemer, understreger IT-chef Asger Simonsen fra Shoe-d-vision og uddyber:
  • Vores nuværende økonomisystem kører på en ældre platform og taler fx ikke sammen med vores kasseløsninger ude i butikkerne. Med den nordiske Visma Business-løsning får vi et fælles og skalérbart økonomisystem, der kan integreres med vores øvrige IT-systemer og kasseløsninger i butikkerne. Samtidig er det gearet til den fremtid, som vi allerede nu er ved at forberede os på, forklarer Asger Simonsen.

Benchmarke ud fra fælles data
Det nye økonomisystem er sidste del af en full carpet-løsning inden for Shoe-d-visions IT-systemer, hvoraf flere er egenudviklede. For hovedkontoret og de 220 medlemsbutikker handler det i høj grad også om, at kæden med det nye økonomisystem nu bl.a. får mulighed for at udnytte synergier og benchmarke på tværs af butikker og organisation ud fra et fælles fundament.

  • Med et fælles økonomi-system opnår vi en række fordele ved eksempelvis bedre at kunne benchmarke nøgletal op mod konkurrenter og levere endnu bedre ledelsesinformation til ejerne. Vi ønsker med den nye løsning at styrke samarbejdet, øge markedsandele og skabe værdi for butikkerne, så de kan koncentrere sig om at levere kvalitetsprodukter og god service til kunderne, fastslår Asger Simonsen.

Bistand fra konsulenthus
Det uafhængige konsulenthus inden for rådgivning om ERP-løsninger, Herbert Nathan & Co, har assisteret Shoe-d-vision med at udarbejde kravspecifikation og efterfølgende facilitere processen med at finde det rigtige økonomisystem og den rigtige leverandør.

Efter en skarp udvælgelsesproces faldt valget på Visma, der er Nordens største leverandør af software- og ERP-løsninger. Med valget af koncernens ERP-flagskib Visma Business, har Shoe-d-vision fået en standardløsning med stor fleksibilitet, skalerbarhed og ikke mindst integrationsvenlighed.

”Best of Breed”
Visma Business-løsningen rulles ud i kæden henover 2017 og 2018. Amesto, der er Nordisk leverandør og en af Vismas store partnere, var et naturligt valg som implementeringspartner af systemet.

  • Hos Amesto er vores tilgang, at kunden skal have en program-suite, der består af ”best of breed” løsninger. En professionel håndværkers værktøjskasse består jo heller ikke af samme mærke på alle værktøjer. I dette tilfælde fandt vi, at Visma Business var dét økonomisystem, der bedst indfriede kravene, forklarer Klaus Kristensen fra Amesto.

De foreløbige resultater af Shoe-d-visions investeringer ser ud til at bære frugt. Kæden har således øget sin indtjening med 26% fra 2014 til 2015 til et EBITDA-niveau på 82 mio. kroner. Investeringen i det nye Visma Business-økonomisystem er endnu et led i kædens oprustning til den fremtidige konkurrence.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

 

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

Annonce

Venezuela har verdens største oliereserver – og en årlig inflation på 100.000 pct. Hvad er det lige, der sker?For en dansk investor var Venezuela frem til for få år siden interessant, fordi ØK havde s...

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen