Del : SMS

Robotmanden ansætter én om måneden

Enrico_Business
Enrico Krog Iversen er direktør for Universal Robots, som vokser lystigt. Foto:

Web-tv: Enrico Krog Iversen har på fire år banket omsætningen og medarbejderstaben i vejret for nystartede Universal Robots.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved første øjekast ligner de en flok små gymnaster.

Robotterne står i geled og svinger armene i takt med hinanden, bøjer deres led frem og tilbage, igen og igen, inden de skifter til næste øvelse. Det er da også en slags træning.

"De skal stå her og træne i 72 timer. På den måde har vi testet dem og er helt sikre på, at de er klar til opgaven, når de bliver sendt ud til kunderne," forklarer Enrico Krog Iversen, administrerende direktør hos Universal Robots.

GERMANY AUTOMATICA 2012

Det var synet af robotterne, der overbeviste ham for fire år siden. Han havde solgt familievirksomheden - et brændeovnsfirma - og ledte efter nye udfordringer, da Vækstfonden bankede på.

Fonden stod parat til at investere en pose penge i en nystartet virksomhed, der var grundlagt af et par forskere på Syddansk Universitet. De havde opfundet en ny robottype, der var mindre og mere fleksibel end de fleste andre robotter på markedet, og derfor velegnede til små og mellemstore virksomheder.

Vækstfonden manglede nu bare den rigtige mand til at lede virksomheden og havde fået øjnene op for Enrico Krog Iversen, da han på annonceplads i Børsen havde skrevet en åben jobansøgning.

"Da jeg så de her robotter, tænkte jeg: ”Sådan nogle ville jeg kunne have brugt i produktionen i mit gamle firma”. Og hvis jeg selv ville købe én, så kan jeg også sælge dem. Og så var det ikke et svært valg," forklarer Enrico Krogh Iversen.

Siden han overtog roret hos Universal Robots i 2008, har virksomheden mangedoblet sin omsætning, og der er næsten kommet en ny medarbejder til i gennemsnit om måneden.

Se indslag om Universal Robots, og hør blandt andet Enrico Krog Iversen fortælle, hvordan han har styret sin virksomhed sikkert gennem krisen:

 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere