Del : SMS

Ordførere er tændte på aktie-crowdfunding

13BUSPix-penge_Busin
Det ser ofte sort ud for iværksættere, når de skal skaffe kapital til at etablere virksomhed. Politikere vil gerne se på muligheden for at bane vej for aktie-crowdfunding i Danmark.

Dialog. Både Socialdemokraterne og de Radikale vil tage kontakt til crowdfunding-forening med henblik på at opbløde lovgivning for aktie-crowdfunding. Erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) kalder aktie-crowdfunding for »umådelig interessant«.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens aktører inden for det danske crowdfunding-miljø savner bedre vilkår eller en decideret lov målrettet aktie-crowdfunding, vil erhvervsordførerne for både Socialdemokraterne og de Radikale se nærmere på problemstillingen.

Benny Engelbrecht (S) er meget tændt på ideen om aktie-crowdfunding, som han har fulgt gennem nogen tid, og som han i øvrigt ligesom Danish Crowdfunding Association sammenligner med andelsbevægelsen.

Han meddeler derfor, at han vil sætte sig ned med Danish Crowdfunding Association for at klarlægge, hvordan det kan blive gjort lettere at få crowdfunding-platforme op at stå i Danmark.

»Crowdfunding er et umådeligt interessant redskab inden for forretningsudvikling. Det kan give en intensiv markedsafprøvning af produkter, allerede inden de er ude. Det giver i princippet muligheden for at lave et pitch for flere tusinde mennesker, som kan give en indikation af, om der er et potentielt markedsgrundlag,« siger han.

11BUSfrederik-ploug_Business

Han understreger, at man ikke skal forvente, at crowdfunding kan skabe et nyt Grundfos eller Carlsberg fra dag ét, men kan give mere plads til skæve idéer og måske blive katalysator for mere iværksætteri herhjemme.

»Jeg er nu bevidst om, at der er nogle udfordringer, så jeg vil tage kontakt til denne her organisation og få en dialog om de barrierer, der måtte være, og jeg vil meget gerne være med til at fjerne dem. Derfor vil jeg tage dem med til bordet i Erhvervsministeriet for at se, om det er noget, vi umiddelbart kan løse,« siger han

De Radikales erhvervsordfører, Andreas Steenberg, er ikke i samme grad bekendt med aktie-crowdfunding, men slår fast, at konceptet lyder meget spændende. Også han ønsker derfor et dialogmøde med Danish Crowdfunding Foundation.

»Generelt kan vi se, det er svært at tiltrække investeringer til SMVerne. Det er et stort problem, og derfor kan crowdfunding sagtens være noget, vi skal se på. Det lyder umiddelbart meget spændende,« siger han.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere