Del : SMS

40 forslag skal kvæle papir-tigeren

SohnBureaukrati_Business
Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn har modtaget et stort katalog af forslag til sanering af det bureaukrati, som virksomheder føler, de er oppe imod. Foto:

Regeringens Virksomhedsforum for enklere regler er efter knap fem måneders arbejde klar med 40 anbefalinger, der skal gøre op med administrativt bøvl.

Artiklen fortsætter under annoncen
Der er store muligheder for at gøre det mere enkelt at drive virksomhed i Danmark. Det er udga    ngspunktet for Virksomhedsforum for Enklere Regler, der er nedsat af erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) og netop har afleveret 40 konkrete forslag til administrative lettelser for virksomhederne på ministerens bord. 

Nu skal regeringen behandle forslagene efter et ”følg-eller-forklar” princip. Det betyder, at regeringen enten skal gennemføre forslagene eller komme med en god forklaring på, hvorfor de ikke kan gennemføres.

Forslagene handler bl.a. om forenklede erhvervsstøtte-regler, forbrugerbeskyttelsesregler, arbejdsmarked og erhvervsuddannelser. Der er samtidig en lang række branchespecifikke forslag, bl.a. på transportområdet, landbrugs- og fødevareområdet.

Formand for Virksomhedsforum, Stelton-direktør Michael Ring, er overbevist om, at det vil gøre en stor forskel for virksomhederne, hvis regeringen følger de forslag, som nu er sendt videre.

"Det er utroligt vigtigt, at vi får gjort noget ved bureaukratiet for erhvervslivet. Det er afgørende for at sikre vækst og danske arbejdspladser. I Virksomhedsforum fortsætter vi indsatsen og forventer at sende nye forslag til regeringen inden årets udgang," siger Michael Ring i en pressemeddelelse.

Virksomhedsforum for enklere regler blev nedsat af erhvervs- og vækstministeren i foråret 2012. Det består af repræsentanter fra virksomheder og organisationer, og alle har mulighed for at komme med input til forummets arbejde på www.enklereregler.dk.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere