Del :

Industri

Forsigtig fremgang hos Tvis og Svane Køkkener

Forsigtig fremgang hos Tvis og Svane Køkkener

Køkkenproducenterne mærker fremgang efter finanskrisen. Efter at have fået et drag over nakken under finanskrisen, begynder TMK der producerer blandet andet Svane køkkenet at kunne se lyset for enden af tunnelen.

Lasse har et værelse kun til LEGO

Lasse har et værelse kun til LEGO

18-årige Lasse Vestergård har to værelser: et til ham selv og et til LEGO. Hans imponerende samling tæller sjældne samlerobjekter, som LEGO-modellen af grundlægger Ole Kirks hus, LEGO's tidlige trælegetøj, et utal af minifigurer og LEGO-klassikere, som »den gule borg« fra 1978. Her kan du komme med på rundtur i en LEGO-samling ud over det sædvanlige.

Sådan arbejder designerne bag LEGO City

Sådan arbejder designerne bag LEGO City

Et par små, gule brandmænd er i gang med at slukke en brand i en forladt bygning. Et andet sted i byen jagter en politibetjent i en lille bil to røvere på motorcykler med taskerne fulde af småbitte pengesedler. Og så er der lastbiler, skraldebiler, flittige vejarbejdere, en lille familie på vej på kanotur og rumskibe på vej ud i det uendelig univers. Der er gang i LEGO City, som er et af LEGO's mest populære produkter. Men hvordan arbejder designerne egentlig med at holde liv i konceptet inden for bymiljøets faste ramme? Det fortæller chefdesigner Ricco Rejnholdt Krogh om her.

Her er tre vigtige vendepunkter i LEGO'€™s historie

Her er tre vigtige vendepunkter i LEGO'€™s historie

Siden LEGO blev født i starten af trediverne har virksomheden leget med mange forskellige designs og idéer til bedre legetøj. Alt fra ænder af træ til computerspil har med varierende held været på produktlisten hos den danske legetøjskoncern, der i dag har rettet fokus tilbage mod kerneproduktet, LEGO-klodsen. Christian Hauge er historiker og kulturformidler hos LEGO, og her er hans bud på tre vendepunkter i LEGO'€™s designhistorie.

Her kommer LEGO-klodserne til verden

Her kommer LEGO-klodserne til verden

På LEGO's to fabrikker i Billund bliver der produceret plasticklodser, malet figurer og pakket i kasser hele dagen. Og hver eneste time ligger mere end 1400 færdige LEGO-æsker klar til at blive sendt ud til store og små byggeklodsentusiaster over hele verden. Her kan du komme med på besøg.

Billund-borgmester: LEGO betyder rigtig meget for os

Billund-borgmester: LEGO betyder rigtig meget for os

Når man har sagt Billund, må man også sige LEGO - sådan er det, og sådan har det været siden legetøjskoncernens første leveår. Virksomheden skaber arbejdspladser og samarbejder med kommunen om forskellige projekter, og det sætter Billund pris på, lyder det fra borgmester Ib Kristensen.

Dansk Robotnetværk udstiller deres industrirobotter

Dansk Robotnetværk udstiller deres industrirobotter

De skal redde Danmarks konkurrenceevne og danske jobs. Dansk Robotnetværks ambitioner for robotterne er store, og flere bør kende til deres store potentiale. Derfor udstiller de dem nu i Industriens Hus og senere i andre dele af landet.

Kommentar: Festdag i Vestas

Kommentar: Festdag i Vestas

Erhvervskommentator Jens Christian forklarer, hvorfor Vestas' samarbejde med Mitsubishi er godt for vindmølleindustrien og endda for hele Danmark.

Haldor Topsøes fremtid
TV

Haldor Topsøes fremtid

En af Danmarks store erhvervskæmper døde mandag, få dage før sin 100 års fødselsdag. Han var aktiv til det sidste i sit livsværk, virksomheden Haldor Topsøe A/S. Men hvordan ser fremtiden ud nu hvor stifteren og fyrtårnet i virksomheden er borte. Se denne uges afsnit af Topledernes Univers her.

Redaktionen anbefaler

Forsiden lige nu

Node > Slider (68043) No template selected. This is "pane.tpl.php" in theme.

Premium

Sådan sikrer du din formue
Specialrapport

Sådan sikrer du din formue

Centralbanker i både Europa og USA kæmper en kamp mod deflationen ved at sænke renten. Det giver problemer for de private investorer, som søger mod alternative steder at placere deres formuer. Men hvordan sikrer man sin formue hvis man har 1, 20, eller 50 mio. kroner?

49 kr. PREMIUM

Seneste nyt

Mere Premium