Del : SMS

SAS trækkes i retten af 300 tidligere ansatte

 histscan 20060313 stc
Arkivfoto. Foto:

Tidligere kabineansatte, der har anlagt et gruppesøgsmål mod flyselskabet SAS, er nu oppe på godt 300 tilmeldte i sagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

300 pensionerede og tidligere kabineansatte hos SAS trækker selskabet i retten i et såkaldt gruppesøgsmål. Sagen omhandler fratrådte Cabin Attendants eventuelle krav mod SAS for indbetaling af et mindre kapitalbeløb end aftalt til Fonden til Pensionsforbedring for SAS Cabin Attendants i Danmark i forbindelse med, at de enkelte fratrådte deres stilling i SAS.

Københavns Byret, der har godkendt, at sagen kan føres som en gruppesøgsmål, har fredag udpeget Foreningen Fonden Live som grupperepræsentant. Foreningen står for underretningen om gruppesøgsmålet og for tilmeldingen. Her oplyser formand Per Espersen, at godt 300 tidligere medarbejdere indtil videre har meldt sig.

- I teorien kan omkring 450 personer tilmelde sig, men det er dyrt at køre denne sag, og for de personer, der har et forholdsvist lavt pensionsbeløb, kan det godt afskrække dem, siger Per Espersen, der har oplevet stor opbakning siden foreningens start.

De tidligere medarbejdere har frem til 14. december til at tilmelde sig gruppesøgsmålet, som foreningen har arbejdet på i et års tid.

Gruppesøgsmålet omfatter de deltagende gruppemedlemmers eventuelle krav mod SAS. De deltagendes krav støttes ifølge domstol.dk på en påstand om, at SAS har afgivet pensionstilsagn om, at ansatte, der fratræder under visse nærmere betingelser, har ret til en anciennitets- og aldersbestemt ydelse. Samt at SAS til hver enkelt af de sagsøgende ved fratræden eller påtænkt fratræden har givet tilsagn om udbetaling af et bestemt beløb til den pågældende, skriver domstol.dk.

Retten har fastsat en frist til den 5. december 2012 for de sagsøgtes indlevering af endeligt svarskrift. SAS har mandag aften ikke ønsket at kommentere søgsmålet.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere