Del : SMS

SAS topchef: Hårdt men nødvendigt

SAS udskyder historisk vigtigt regnskab
ARKIVFOTO 2012 af SAS koncernchef Rickard Gustafson- - Se RB 8/11 2012 08.13. SAS skulle have fremlagt en revolutionerende spareplan torsdag, men selskabet trækker spændingen. (Foto: Leif R Jansson / SCANPIX/Scanpix 2012) Foto:

Det gør ondt på SAS' topchef Rickard Gustafson, at han nu må sælge Widerøe fra og kræve massiv opofrelse fra de ansatte. Men det er absolut sidste chance for SAS, understreger topchefen.

Artiklen fortsætter under annoncen
Intet er fredet i SAS, der de kommende syv dage skal forhandle en historisk omfattende spareplan på plads med de ansatte. Forringede pensionsvilkår, lønnedgang, ændrede arbejdsbetingelser og omfattende frasalg skal gennemføres på rekordtid. Senest 18. november skal aftalerne med de ansatte være på plads - og SAS' topchef Rickard Gustafson tror på, at operationen lykkes. 

"Det skal det simpelthen, for det her er sidste chance for SAS. Vi har i mange mange år ikke tjent penge, og nu er situationen så alvorlig, at vores fremtid afhænger fuldstændig af, at vi bliver lønsomme. Det kræver, at alle ansatte i SAS går med, og det tror jeg på, at de gør. For der er en utrolig stærk ånd i SAS, hvor alle ønsker, at der også i fremtiden skal være et stærkt skandinavisk flyselskab, der hedder SAS," siger Rickard Gustafson til Berlingske Business. 

SAS-chefen understreger, at han udmærket ved, at han beder de ansatte om meget. 

"Vi vil blandt andet komme til at ændre afgørende på de ansattes pensionsvilkår, hvor vi går fra den nuværende ordning, der mest af alt minder om en tjenestemandspension, til en pensionsordning på markedsvilkår. Det vil få afgørende betydning for, hvordan vi bliver påvirket af de nye regnskabsregler for pensionsforpligtelser, og det vil medvirke afgørende til at gøre SAS til et konkurrencedygtigt selskab fremover."

Derudover er der lagt op til, at de ansatte skal arbejde mere, at de ikke længere skal flyve ud fra lufthavne langt fra deres bopæle, at de skal gå ned i løn, og at der skal outsources massivt i koncernen. 

"Blandt andet vil vi centralisere vores administration, hvilket vil føre til 800 færre ansatte i SAS. Der er mange dobbeltfunktioner, vi med denne øvelse gør op med i SAS." 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere