Del : SMS

Metroselskab byggede uden tilladelser

pix-metroarbejde
Foto:

Tilsyn med entreprenører er for dårligt og fører til fejl, mener Trafikstyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Italienske entreprenører gik september sidste år i gang med byggeriet af metrostationen ved Københavns Hovedbanegård uden at have fået tilladelse af myndighederne, skriver Politiken.

Inden Trafikstyrelsen kan give tilladelse til byggeriet, skal Metroselskabet fremsende en detaljeret beskrivelse af byggeriet, herunder alle de sikkerhedsmæssige forhold på byggepladsen. Beskrivelsen skal være kontrolleret og underskrevet af en uafhængig instans.

Men ifølge et brev dateret 14. december 2012, som Politiken er i besiddelse af, gik byggeriet i gang uden tilladelse fra myndighederne.

I brevet erkender Metroselskabet, at arbejdet gik i gang uden tilladelse, men forklarer det med, at sagsbehandlingen i praksis »har vist sig tung og langvarig og dermed ikke harmonerer med nutidens bygge- og anlægsprocesser«, skriver Politiken.

Trafikstyrelsen bad derfor Metroselskabet om at redegøre for, om der kun var blevet arbejdet uden tilladelse ved Hovedbanegården, eller om der var tale om systematiske brud på reglerne. Den redegørelse er nu behandlet hos styrelsen, der kan konstatere, at Metroselskabet nu har alle tilladelser, og at sikkerheden dermed er forsvarlig.

Trafikstyrelsen mener dog, at Metroselskabets bygherretilsyn med sine entreprenører er uklart og mangelfuldt, hvilket er årsagen til, at arbejdet bliver sat i gang uden tilladelse.

Metroselskabet er derfor nu indkaldt til et møde.

Det er ikke første gang, at det offentligt ejede selskabs entreprenører er gået i gang med metrobyggeri uden de nødvendige tilladelser.

Enhedslisten er ved at miste tålmodigheden med Metroselskabet.

- Det ser helt håbløst ud, siger Henning Hyllested (EL), der partiets trafikpolitiske ordfører.

-Metroselskabet må jo tro, at det er en stat i staten, som kan blæse højt og flot på, hvad der kræves af tilladelser, tilføjer han til Politiken.

BNB

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere