Del : SMS

Mærsk nedskriver milliarder på olien

mærsk
Overskrift
A.P Møller-Mærsk har onsdag præsenteret sit årsregnskab. Foto:
 

Danmarks største virksomhed lider under de lave oliepriser og nedskriver over 17 mia. kr. på sin olieforretning i forbindelse med sit årsregnskab. A.P. Møller - Mærsk formår dog stadig at lave overskud i alle forretningsben.

Artiklen fortsætter under annoncen

A.P.. Møller - Mærsk har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2015 og ganske som ventet, har selskabet måtte tage en voldsom nedskrivning i oliedivisionen.

Over 17 mia. kr. må shipping- og oliegiganten nedskrive med, og det er formentlig Danmarkshistoriens største enkeltnedskrivning, da den slår DONGs blot uger gamle nedskrivning på 16 mia. kr.

»Ud fra vores forventning om, at olieprisen vil forblive på et lavt niveau i en
længere periode, har vi nedskrevet værdien af en række af Maersk Oils aktiver med USD 2,6 mia. Vi vil fortsætte med at styrke Gruppens position gennem stærke operationelle resultater og investeringer i vækst,« skriver Nils Smedegaard Andersen, koncernchef i A.P. Møller - Mærsk, i forbindelse med regnskabet.

JHS

Regnskabet viser ligeledes en ganske markant omsætningsnedgang i den lyseblå koncern. Toplinjen falder fra 47,5 til 40,3 mia. dollar og reflekterer de benhårde markedsforhold i såvel shipping og olie, som Mærsk kæmper med.

På bundlinjen gør de vigende markeder og den store nedskrivning også ondt, men A.P. Møller - Mærsk formår dog alligevel at lave et overskud på 925 mio. dollar. Det blegner dog lidt mod sidste års resultat på 5,2 mia. dollar.

Desværre for aktionærerne i Mærsk forventer selskabet ikke, at 2016 bliver bedre. Således forventer Mærsk et »significant« lavere resultat end 2015, der i forvejen ikke har været en solstrålehistorie.

Majestic Mærsk.

Men på trods af de dårlige vinde, så formår A.P. Møller - Mærsk faktisk at præstere et overskud i samtlige sine forretningben. Særligt Maersk Drilling, der opererer boreplatforme, klarer meget godt taget i betragtning, at de lave oliepriser også rammer dem.

»Vi er tilfredse med de gode operationelle resultater, vi opnåede på tværs af vores forretninger i 2015. På trods af de meget udfordrende markedsvilkår i vores industrier, leverede alle forretningsenheder positive underliggende resultater og Mærsk Gruppen opnåede et underliggende resultat på USD 3,1 mia,« skriver topchef Nils Smedegaard Andersen.

Men i samtlige andre forretningsben her forretningen altså været for nedadgående i 2015. Maersk Line, verdens største containerrederi, går således fra 2,2 mia. dollar i underliggende resultat til 1,3 mia. dollar.

Business TV: Mærsk fanget i vækstfælden

 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere